Leen, Lies, Katrien en San, deze waren voor jullie bedoeld, maar spijtig genoeg konden ze hier niet wachten. Volgende keer maak ik het goed!
De koekjes zijn makkelijk te maken, lekker en bovendien is het recept goed voor 12 personen (of je kan ze zelf allemaal opeten!
Nodig :
*voor de bodem:
- 200 gr boter
- 70 gr suiker- 250 gr bloem
- 200 gr boter
- 70 gr suiker- 250 gr bloem
*voor de tussenlaag:
- 1 pot versgemaakte abrikozenconfituur
- 1 pot versgemaakte abrikozenconfituur
*voor de bovenkant
- 150 gr amandelpoeder
- 150 gr suiker
- 80 gr boter
- 3 eierenen
- 30 gr maĆÆzena
- enkele druppels amandelextract
- amandelschilfers
- enkele druppels amandelextract
- amandelschilfers
Werkwijze :
*het onderste deeg:
Je mixt de boter en de suiker goed door elkaar en
voegt er dan de bloem bij. Goed mengen en het deeg
afgedekt een kwartiertje in de koelkast laten opstijven.
Wanneer
het deeg opgesteven is, strijk je het uit op een rechthoekige bakvorm
(ongeveer 22 x 28cm, groter kan ook, maar dan wordt je taart dunner) Vergeet niet het invetten en bebloemen of het bakpapier.
Druk het deeg goed aan met je vingers of met een
lepel. Zet het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
*het bovenste deeg:
Meng alle ingrediƫnten. (makkie)
*en dan:
Na 15 minuten haal je de onderste deeg uit de oven. Deze is dan nog niet volledig doorbakken. Geen nood!
Strijk er de abrikozenconfituur nu
overheen en daar bovenop smeer je de bovenste deeg uit. Je kan naar smaak amandelschilfers strooien over de taart.
Zet het gebak nu terug in de oven om verder af te bakken gedurende 30 minuten.
Laat afkoelen en snij het in 12 gelijke stukjes.
Zet het gebak nu terug in de oven om verder af te bakken gedurende 30 minuten.
Laat afkoelen en snij het in 12 gelijke stukjes.
Smakelijk!
Hmmm dat ziet er erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenIk ga er maar niet aan beginnen want de winter deed geen goed voor mijn gewicht :p
Hahaha, toen ge zei dat ze al op waren dacht ik dat gij en leen ze al hadden binnengespeeld☺️
BeantwoordenVerwijderenMaar seg! Wat denkt gij wel niet van mij!? ;-)
VerwijderenHet ziet er alleszins vƩƩl beter uit dan mijn 'platte'kaastaart.
Ze zien er pertank zo goe uit dat ik ze ook in 1 keer achterover zou slagen...
VerwijderenOh dat ziet er heerlijk uit. Deze ga ik pinnen in mijn food-mapje.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenDie koekjes zien er lekker uit. Je hebt er alvast een volger bij voor meer lekkere recepten! Liefs alice
BeantwoordenVerwijderenDie gaan we hier zeker ook eens proberen. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderen