dinsdag 13 april 2010

Afgewerkt!

Op de naaikast (eigenlijk de speelgoedkast van de meisjes, maar wegens plaatsgebrek worden mijn naaispullen bovenop geplaceerd) stond een grote tas waarin spullen gegooid werden die moesten hersteld worden, die nog niet af waren, ... Ondertussen lag er niet alleen een berg bovenop de tas, maar ook ernaast. Tijd om even grote kuis te houden dus!

Als eerste kwam een tas aan de beurt: Deze maakte ik vorig jaar in de naailes (een opwarmertje). Mijn schoonzus kreeg een eigen exemplaar en de mijne bleef halfweg liggen. Vandaag stak ik er een bodem in (een soort flexibel plastic, dat mee in de was kan), stak stoppers op een lint en naaide de voering aan de tas. Klaar is kees.

Dan volgden een bloesje dat nog moest afgewerkt worden aan de armsgaten, een jasje dat nog vol driegdraad stak en de blouse van de les. Deze drie stuks moeten nog voorzien worden van knoopsgaten en knopen, maar mijn goei naaimachien is ondertussen gemaakt, maar staat te blinken bij ons mama. (En waarom zou ik zitten prutsen met mijn Aldi-machien als dat andere volledig electronisch is.)
Daarnet heb ik me over een berg kleding gebogen waar gaten in waren, knoppen ontbraken, kortom: de berg op kast past weer perfect in de tas en wacht enkel nog op de supermachine voor knopsgaten.

6 opmerkingen:

 1. amai, goed doorgewerkt! Ik heb dat zsazsarokje ook gemaakt, bleek nadien ook iets te groot te zijn. Heb er een neepke bij in gedaan en opgelost. olee!! anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou ik ook eens moeten, al die "halve" werkjes afmaken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, dat jasje is echt héél schoon! Is dat fleece langs de buitenkant?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, wat heb jij goed doorgewerkt! En dat jasje en kleedje zijn echt té schattig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naai jij achteraf de voering nog in een tas?
  Ik dacht dat dat (zoals bij de buttercup bag) samen moest vooraleer hem af te werken? Dat jasje is geweldig - welke stofjes/ patroon?

  BeantwoordenVerwijderen