zondag 14 april 2013

Morgen begin ik eraan!

De meest gehoorde uitspraak hier, sinds begin januari. Niet dat ik vele goede voornemens maakte, maar ik was van plan om weer met de fiets te gaan werken.
Oké, vroeger opstaan en iets later thuis, maar het is wel de moment die het minst verlet in ons gezinsleven, en zo heb ik geen excuus meer om niet te sporten.
Dacht ik, want de koppige winter stak er al een stokje voor.
Straks is mijn vriend, mijn tweewieler, ook wel Look genaamd (niet teveel achter zoeken, het staat gewoon in koeien van letters op zijn carbonnen buik geplakt), weer klaar, na een bezoekje aan de fietsendokter.
Zo ga ik de strijd aan tegen de kilo's die vriend winter aan mijn achterste plakte en die ervoor zorgen dat sommige kledingstukken net iets meer aftekenen dan vroeger. En dat is ook de reden dat ik nog geen nieuwe kleren gekocht of gemaakt heb voor mezelf.
Fietsen alleen is natuurlijk niet genoeg, dus zal ik ook op mijn eten moeten letten. Meer fruit, groenten, meer water, iedereen kent het wel, maar voor mij is het niet zo gemakkelijk om overal af te blijven.
De deadline om tegen de maand april een paar pondjes minder te wegen, is uitgesteld tot eind mei. De weegschaal wordt mijn vriend en vijand. Hij tovert een glimlach op mijn gezicht bij elke 100 gram die er af gaan, maar zal evenzeer voor minder prettige momenten zorgen.
Morgen begin ik eraan, echt waar.
Als jullie me nu willen excuseren, ik ga nog wat chips eten.

15 opmerkingen:

 1. Ja want morgen is het dus gedaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe mee en heb ter compensatie van de honger die ik ga lijden een twix, chcomousse en drie volwassen paaseieren binnen gespeeld. Bring it on!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oké, daar kunnen mijn waterijsje, pistachenoten en een pruim (jawel, een fruitje, goed hé), niet tegenop.

   Verwijderen
 3. Ik had het geluk een vierjarige fietscompagnon te hebben die zelfs bij barre weersomstandigheden mij vrolijk tot fietsen aanmaande. Anders had ik waarschijnlijk ook al vaak excuses gezocht om twee wielen te ruilen voor vier. En eenmaal een routine opgebouwd, wordt er niet meer getwijfeld. Veel courage morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Nu je het hier zo neerzet, moet je wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar. Morgen begin ik er ook aan, en nu genieten van de laatste reep double lait!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar. Morgen begin ik er ook aan, en nu genieten van de laatste reep double lait!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. succes, ik ben alvast weer beginnen zwemmen, en water drinken, nu nog van al die lekkernijen kunnen afblijven... Misschien moeten we zo'n Loserswedstrijd beginnen als de Sanseveria? Kwestie van elkander te motiveren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer spring je binnen om op de weegschaal te komen staan?

   Verwijderen
 8. Wat goed! Ik heb vanochtend ook al weer dapper een rondje gerend met mijn nieuwe beste vriendin (evi).
  Succes! Het gaat je vast lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet vooral leren MINDER eten. Ik eet al heel gezond, want geen vlees of vis, weinig zuivel, dus veel groenten, noten etc., maar dus vaak gewoon iets te veel omdat het allemaal zo lekker is ;-) Dus misschien moet ik gewoon wat vaker minder lekker eten maken, en dan komt het tegen de zomer misschien helemaal goed ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het werk noemen wij dat het FDH-dieet: freet de helft-dieet. Maar ik kan beter mijn bord leegeten en het snoepen laten, want dat is mijn grootste probleem.
   Het moest allemaal zo lekker niet zijn.

   Verwijderen
 10. Hoi Hanne
  Bedankt voor het pakje, super leuk.
  groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En? Gaat dat een beetje met de fiets? Deze week stond toch wel een behoorlijk windje, daar was ik niet graag tegenin gegaan. Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen