maandag 14 oktober 2013

Wij supporteren voor de natuur

Van 13 tot en met 20 oktober is het weer zover: de week van het bos. In heel Vlaanderen worden er activiteiten georganiseerd. Je kan zelf bekijken op deze website waar er in jou buurt iets te doen is.
Reporter Wout is de centrale held van de campagne en gaat oa op Facebook op zoek naar supporters van de natuur.

Vorige zondag stond er bij ons een leuke spinnenwandeling op de planning, maar die is jammer genoeg echt in het water gevallen.
Gelukkig zijn mijn kinders echte buiten-kinders en heeft het Hertbergbos voor ons nog weinig geheimen. Elke keer weer sta ik versteld van die prachtige natuur in onze achtertuin.
We gaan op zoek naar kastanjes, beukennootjes, eikeltjes, we zoeken de mooiste paddenstoelen en verzinnen welke kabouters erin zouden wonen. We komen bosbessen tegen, die we netjes laten hangen voor de diertjes van het bos. Geen reden is te gek om mijn dochters het bos in te krijgen.


 

    
               

We maakten ook nog een wandelingetje rond het Kasteel van Horst, toen het zonnetje nog scheen. Water, bos, weiland, prachtige kleurencombinaties, kortom we kwamen ogen te kort. 
Maar ver moeten we eigenlijk niet gaan om te genieten van de herfst. In onze tuin is overvallen door een kudde paddenstoelen.
 
 
 
Houden jullie ook zo van de natuur?
 
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. ja, maar ik heb iedere keer wel een schop onder mijn k*nt nodig...
    Misschien volgende keer eens samen gaan? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het kasteel van Horst wil ik ook eens doen! Zondag kan je bij ons op school het kikkerpadje wandelen, wij deden dat twee weken geleden en da's ook heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen