zaterdag 11 oktober 2014

Charles

Ik ben één van de gelukkigen die de splinternieuwe 'Charles' van Compagnie M mocht testen. Met het patroon kan je kiezen uit drie variaties: een short, broek of salopette, en dat zowel voor dametjes als heertjes.
Als mama van twee meisjes die een kast vol jurkjes en rokjes hebben, leek het maken van een broek  een hele uitdaging.

Zoals we gewoon zijn van Compagnie M, is ook dit patroontje haarfijn uitgelegd, stap voor stap, met duidelijke foto's die ervoor zorgen dat je zonder problemen kan volgen.

Ik koos voor de 'dungarees' oftwel het salopetteke voor mijn meisjes. Dochterlief was niet zo in de stemming, ('mama, waarom moet ik mee op de foto als je een foto moet maken van een broek?') en poseert dus zonder t-shirt, om verdere discussie te vermijden. Een glimlach was dan ook teveel gevraagd.


En ik zou mezelf niet zijn als ik geen paspel toevoegde. De schouderbandjes werden zo netjes afgewerkt en ik liet ook de paspel van het achterpand doorlopen naar vooraan.Jammer genoeg is het broekje net te nipt voor dochterlief, maar geen paniek, er is al een andere geluksvogel gevonden (dat is de reden dat de broekspijpen nog niet afgewerkt zijn), die gelukkig wel wou lachen voor de foto!
6 opmerkingen: