vrijdag 6 maart 2015

Week 4:#boostyourpositivity

Ontspannen, ontstressen, er bestaan verschillende manieren om mijn batterijtjes weer op te laden:

* Af en toe kruip ik met vriendin Elke in de auto en schuimen we kringwinkels af, met tussendoor een pauze om gezellig een tasje koffie te drinken. Verstand op nul, hopen om een schat te vinden, gezellig keuvelen, hier laad ik volledig van op.

* Al ben ik dan wel niet zo sportief, de laatste jaren probeer ik toch regelmatig te sporten. Ik stel de start van mijn toertje meestal zo lang mogelijk uit, maar eens ik vertrokken ben, geniet ik met volle teugen van de omgeving. Het bos in alle pracht doorheen de seizoenen, je ziet de natuur groeien en bloeien, zalig gewoon.

* Haken kan ongelooflijk verslavend zijn. Eens ik start kan ik niet stoppen voor mijn bolletje op is. Het heeft iets meditatiefs, rij na rij zie je je werk groeien. Meestal vertrek ik op vakantie met een aantal bolletjes in de valies en keer ik terug met een afgewerkt project.

* Naaien, het hele proces door, van het kiezen van een patroon, over het knippen van de stof tot het bewonderen van het eindresultaat, daar kikker ik van op. Ik kan soms helemaal opgaan in mijn werk dat ik vergeet hoe laat het is. Niet dat er nooit gevloekt wordt, integendeel, maar over het algemeen ben ik helemaal zen als ik achter het naaimachien zit.

* Sinds een half jaar maakt muziek weer een belangrijk deel van mijn leven uit. Ik stopte met naaien en ging weer zingen in een koor. Dikwijls vertrek ik met weinig zin, maar de voldoening na elke repetitie zorgt ervoor dat ik er weer een weekje tegenkan.

Het hoeven dus geen geweldig lange of dure uitspattingen te zijn om te ontstressen. Genieten van kleine, dagdagelijkse dingen en af en toe een beetje me-time inlassen zijn voldoende om mij energie te geven.2 opmerkingen:

  1. Mooi lijstje! Die kringwinkels afschuimen met een vriendin vind ik wel een geweldig idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat naaien, haken en die kringwinkels staan toch ook hoog in mijn lijstje...

    BeantwoordenVerwijderen