maandag 27 juli 2015

Een 'beestige' vakantie!

Dat onze vakantie vol avontuur zat, konden jullie al lezen. 

Wat jullie nog niet weten is dat we er een 'beestige vakantie' van gemaakt hebben.
Klaar voor een overload aan foto's?

We bezochten het Eifelpark in Gondorf, een 70ha groot wild- en pretpark. We zagen beren, herten, wolven, wilde zwijnen, ... en genoten van talrijke attracties. Wie denkt dat er hier niet moet gewandeld worden, heeft het mis, het park is redelijk heuvelachtig. Gelukkig werd daar over nagedacht en vind je overal leuke pleintjes met avontuurlijke speeltuinen, een waterspeelplaats, een kinderboerderij. Kortom, een aanrader voor een dagje vol speelplezier.

Ook het Dinopark in Erzen is de moeite waard. Het is gelegen in natuurparkcentrum Teufelsschlucht, vanwaar verschillende mooie wandelingen vertrekken. De rondgang in het dinopark is ongeveer 1.5km lang en onderweg kom je levensechte dino's tegen. Op het speelterrein ontpopten onze meisjes zich als echte paleontologen.
Op aanraden van onze gastvrouw bezochten we het Adler- und wolfspark Kasselburg. Rondom een oude ruïne bewandel je een pad en kom je heel wat dieren tegen. Niks groots of commercieels, maar zeker leuk om met kinderen te doen. Vooral de roofvogelshow kon hen bekoren.
Om onze vakantie af te sluiten bezochten we het wildpark in Daun. Tijdens een 8km lange autorit genoten we van het mooie uitzicht, op zes uitzichtpunten kan je op de tribunes dieren voeren. Leuk en spannend, want het bleef heel stil in de auto omdat de meisjes steeds geconcentreerd rondkeken op zoek naar loslopend wild.


En om onze vakantie helemaal compleet te maken, mochten onze dames gaan wandelen met de paarden van onze gastvrouw.

Een beestige vakantie dus!

2 opmerkingen: