vrijdag 5 februari 2016

Carnaval 2016

Uit ervaring weet ik dat half blogland de voorbije week heeft zitten naaien, om ervoor te zorgen dat hun kinders vandaag perfect uitgedost een leuke dag beleven. Dat stond ook op mijn planning. Ideeën in overvloed. En twee dochters die perfect weten wat ze willen. Piece of cake dus.
Stof en attributen werden vorige week bij elkaar gezocht. Het echte werk begon pas gisteren. Dank u wel uitstelgedrag en deadlinestress, mijn altijd aanwezige partners.

Carnaval dus, en twee dochters die weten wat ze willen. Makkelijk? Ja en neen. Ze weten wat ze willen en jammer genoeg gaan ze ook niet voor minder. Dus wordt er vooraf even vergaderd, getekend en -belangrijk- er worden compromissen gesloten. Om te voorkomen dat ik achteraf beteuterde gezichtjes op straat moet sturen.

Meet Noor - alias Barbie:


Opdracht:
'Ik wil Barbie zijn in een doos. Veel roze en iets met cupcakes, en vooral niet onbelangrijk: een lelijk kleed, want barbie heeft altijd lelijke kleren aan (lees: jaren '80). En op de doos moet een wolkje komen met daarin 'Barbie', net als bij de echte!'
Ik zocht en vond stof in de couponbak van De Stoffenstraat, toverde nog een kroontje en klaar (of zo ongeveer). Over de doos werd iets langer nagedacht dan dat er tijd in kroop om ze te maken. Lang leve Action (roze inpakpapier en schilderstape)


Dat het kind content was, hoef ik u niet te vertellen. Gelukkig zijn de poses in een doos beperkt, anders zou er een hele fotoshoot gevolgd zijn.


Dochter twee was een ander paar mouwen. Zo makkelijk Noor om te praten is, zo moeilijk lukt dat bij Ella. Zij is van nature uit bescheidener en vooral minder aanwezig. Maar weet verdomd goed wat ze wil, met haar valt niet zoveel te onderhandelen. Gelukkig was haar carnavalswens niet zo moeilijk.
Meet Ella de pauw:


Opdracht:
Pauw, blauw, veren en iets voor mijn haren.
Gelukkig bestaat Ella haar kleerkast vooral uit sobere blauwe kleding. Een bijpassend rokje werd gemaakt uit blauwe stof en meters tulle, waaraan ik enkele vilten 'veertjes naaide.
Het maskertje werd gebaseerd op de maskers van Tante Hilde en klaar!


 


Kinders content, mama content! En als u me nu wil excuseren, ik ga hier nog de hele voormiddag nodig hebben om mijn rommel van mijn naaiwerk afgelopen nacht op te ruimen.


12 opmerkingen:

 1. Wauw Hanne, weer ongelofelijk knap gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die noor is echt zalig! En Ella haar blik... ik zou nog niet durven te onderhandelen ;) kids with attitudes - WE LIKE!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Flink gewerkt mama! Die Barbie is geweldig!
  En inderdaad, een pauw with an attitude!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allebei erg mooi!!!
  Bij mj geen carnaval, ik haat carnaval :p Dus ik kocht gewoon wat verkleedkleedjes voor de dochter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gemaakt en deze meiden weten duidelijk wat ze willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie pauw!!

  Maar die Barbie in een doos vind ik echt het beste kostuum dat ik tot nu toe gezien heb!! (en ja, we hebben er al veel gezien!) Zo goed gevonden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Werkelijk knap gemaakt! Proficiat mama!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha! de rommel zal intussen al in orde zijn zeker? Super goed gedaan! Die Barbie is geweldig!! En het gezichtje van de pauw is zo herkenbaar, ik heb er hier ook zo eentje rondlopen!

  BeantwoordenVerwijderen