woensdag 6 april 2016

Lente-schoonmaak-weggevertje

Eindelijk is ze daar, het lang verwachte lentezonnetje. Ik kan er enorm van genieten (wie niet?) om alles te zien groeien en bloeien. Alleen groeit ook de rommel in huis. Daarom begon ik afgelopen weken aan de grote opkuis binnen in huis. Boven wordt er geplamuurd, behangen, geverfd dat het een lieve lust is.
Ook alle kasten moeten eraan geloven. Geen Marie Kondo-gebeuren, gewoon deftig grote kuis, en zo krijgen we weer rust in het huishouden. Rust in mijn huishouden, rust in mijn hoofd.

Grote kuis zorgt er ook voor dat er heel wat unfinished projects tevoorschijn komen. De kast zou de helft leger zijn als ik ze allemaal een keertje uitvoerde!
Zo vond ik vorige week een envelopje dat totaal uit mijn gedachten gegaan was.
Toen er van verbouwen nog geen sprake was, (lees: ongeveer 15 jaar geleden, jawel) wilde ik in het kleinste kamertje een gezellig muurtje maken, met daarop allemaal blaadjes. Deze blaadjes sprokkelde ik her en der bij elkaar, ik kreeg er zelfs toegestuurd van andere blogsters. Tot zover het blaadjes-verhaal.Graag zou ik iemand anders blijmaken met deze behangpapierenblaadjes.
Kandidaat? Laat dan een berichtje achter voor 11 april en wie weet komen ze tot bij jou gedwarreld.

4 opmerkingen:

 1. Ho, Hanne, als jij zo ijverig bent met schoonmaken, ga ik me schuldig voelen ;) dat zou hier dringend ook eens moeten gebeuren! Nu kan ik die behangpapieren blaadjes wel,gebruiken. Mijn dochter heeft zo een behangboom in haar kamer. Wat extra blaadjes mag altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh leuk, ik zou dit wel kunnen gebruiken in de klas. Ik heb namelijk een vogeltjesklas en had graag voor het laatste trimester een lenteboom met vogeltjes aan mijn deur gehangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, zo mooi!! Ik wou me eerst kandidaat stellen, maar ik heb geen concreet idee wat ik er mee zou doen... eerder van misschien ooit wel eens... en als ik dan de twee reacties hierboven lees, vind ik dat ze beter kunnen terechtkomen bij Marie-Paule of Sofie die wel weten wat ze ermee zouden doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch mooi, die blaadjes! Ik verwijderde vorige zomer de behangboom met blaadjes uit Nora's kamer, ik krijg nu bijna heimwee :-)

  BeantwoordenVerwijderen