zondag 2 oktober 2016

Sew Challenge!

Davina organiseerde een Blogmeet en Sew Challenge. Twee dingen waar ik van hou. 
De blogmeet moest ik aan me laten voorbijgaan, maar de Sew Challenge, daar zei ik geen neen tegen. 
Ik wist dat ik drie criteria ging krijgen waaraan mijn naaisel moest voldoen en begon alvast te brainstormen. Omdat ik weinig voor mezelf naai, dacht ik dat dit de uitgelezen kans ging zijn om mezelf een keertje in het nieuw te zetten. Tot ik op 15 september mijn criteria kreeg. Retro, sportief en zacht. Drie woorden die ik niet bij mezelf geplaatst kreeg. 
In mijn brein broeiden verschillende plannen. Een jurkje in 4FF-stijl voor Noor, een tennis-outfit voor Ella (waar haal ik het begot, hier is zelfs geen tennisracket in huis te vinden), een Mara van Compagnie M in spons, ... Er is niets zo vermoeiend als een brein dat vol plannen zit, en waar je de weg in kwijtraakt.
Dus deed ik weer van uitstelgedrag. 
Donderdag werd de knoop doorgehakt, stofjes werden verzameld, fournituren gekocht en een patroon werd geknipt. Pas vrijdag tussen de soep en patatten kreeg ik deadlinestress, niet moeilijk als je weet dat ik dit weekend met de nacht sta.

Ik koos uiteindelijk Ella als slachtoffer en maakte voor haar een sportieve outfit.


Het retro-aspect vind u terug in de stofkeuze en het streepje op de mouwen. Het oorspronkelijk plan om de broek van hetzelfde streepje te voorzien, stootte op een Njet bij dochterlief en werd dus achterwege gelaten. Ook retro is het patroon van het broekje, gevonden in een Knippie uit mijn kindertijd.Het zachte gedeelte is terug te vinden in het streepje op de mouwen, in het beleg van de kraag en in de zakjes van het vestje, waarvoor een stukje knalroze fleece werd gebruikt.
Of ik geslaagd ben in mijn opzet, laat ik aan jullie over. Ella is in ieder geval heel tevreden en loopt al sinds gisteren in haar nieuwe outfit rond. 
Op de blog van Davina kan u toverkunsten van andere blogsters bewonderen!


Stof met kersjes: De Stoffenstraat
overige stof uit mijn voorraad
Patroon vestje: Knippie okt/nov 2009
Patroon broek: oude Knippie uit grootmoe's kast


7 opmerkingen:

 1. waaaauuuuw, dit vind ik méér dan geslaagd zeg!! absoluut een voltreffer!!! en dat kreeg jij voor mekaar op... euh... 2 dagen? WOW! ik ben vol bewondering! prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. chique gedaan! Knap vestje, daar zou ik ook dagen in rondlopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En of je geslaagd bent !! Ik was vooral benieuwd in hoe je de drie criteria zou samen brengen en dit is de perfecte combinatie! Sorry dat het niets voor jezelf werd (ik zou zelf nog perfect in zo'n vest rondlopen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zeer geslaagd! Lijkt me een outfit om nooit meer uit te doen! Den tuttefrut maakt het helemaal af ;)

  BeantwoordenVerwijderen