maandag 28 november 2016

Foliis

Er is een nieuw patroon geboren. Uit de creatieve geest van Anne van Sofilantjes. Nog nooit van gehoord? Een gat in uw cultuur. Laat me kort samenvatten: Sofilantjes staat voor hedendaagse patronen met een vrolijke twist, patronen voor jongens, meisjes en volwassenen, steeds begeleid door een prachtige stap-voor-stap-handleiding.
Deze keer ontwierp Anne de Foliis, een patroon voor een jurk of een lange of korte jacket. Ideaal voor dit seizoen.
Ik koos ervoor om een jurk te maken. Ella was een gewillig slachtoffer. Zij is, nog meer dan ik, fan van Sofilantjes-patronen.
 
 
Bovenstaande foto was de jurk in de testfase, dus zonder zoom aan de onderkant. Ik bleek iets te haastig geknipt te hebben en het achterpand was wel 4cm korter dan de voorkant.
Niets dat niet kan opgelost worden, met dank aan mijn tornmesje. Ik plaatse een strook sweaterstof tussen het rugpand en het rokdeel en klaar!
 

 
De kap zit standaard in het patroon, de zakdelen zijn een optie, maar maken het jurkje net iets mooier met een kleine moeite.
 


 
 

 
Ik zette het kleed bijna volledig met de overlock in elkaar. Piece of cake!
 
Voor snelle beslissers geeft Sofilantjes nog tot woensdagmiddag korting bij aankoop van het nieuwe patroon. Allen hierheen!
 


 
Patroon: Foliis van Sofilantjes
Stof: Megan blue Fabrics gekocht in De Stoffenstraat 
         Groene sweaterstof gewonnen tijdens de 'Meet the Sewer'-bijeenkomst,
          geschonken door Stof op Zolder

2 opmerkingen: