zondag 29 januari 2017

Selfish sewing

Ik maakte geen goede voornemens voor dit jaar. Of misschien toch ééntje, maar nog niet officieel. Dus bij deze: Ik wil dit jaar meer voor mezelf naaien. Dit gebeurde vroeger af en toe, maar naaien voor de dochters is nu eenmaal makkelijker. En al arbeidsintensief genoeg. Neem daarbij nog dat ik niet altijd zo content ben met mijn lijf, dan is dit voornemen ook een beetje een stapje uit mijn comfortzone.
Vorige week werd mijn stoffenstapel opgeruimd. Al twee jaar doe ik aan stashbushing, en eindelijk kan ik zeggen dat mijn stapel netjes in drie (grote) dozen past. Hoera voor mezelf!
Elk stofje ging dus door mijn handen en zo kwam ik, naast een aantal miskopen, ook een paar schatten tegen. Ook de kast met patronen en naaiboekjes werd geordend.
En ineens was er een match. Ik vond een patroon voor mijn stof, of andersom, een stof voor mijn patroon.
Tijdens de 'Meet the Sewer'bijeenkomst won ik  La Maison Victor, editie november, december 2016.
De Helen jas sprak me meteen aan. En ondanks dat mijn vorige winterjas tot op de draad versleten is, duurde het tot na de winterprik van vorige week om aan een nieuwe te beginnen.
Na het naaien van de Louise-jasjes was ik al serieus geroutineerd en duurde het niet lang voor mijn jas klaar was. Ik hoop op nog een paar mooie winterse dagen, dan kan mijn jas meteen mee op stap.

Patroon: Helen jas uit La Maison Victor, nov-dec 2016
Stof jas: Cora Kemperman
Voering: uit de voorraad


15 opmerkingen:

 1. Mooie jas! Ik moet mezelf ook echt eens een schop onder mijn kont geven wat selfish sewing betreft...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is de jas ook in de maak! Leuk stofje gebruikte je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie jas! Inderdaad een perfecte match!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi, knap gedaan! Het staat je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, mooi zeg!! Da's echt een toffe stof voor die jas! Heel knap gedaan en veel succes met dat goede voornemen, ik ben benieuwd naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, mooi zeg! Ik hoop voor jou dat het nog koud wordt, maar niet voor mij ;-). Hele mooie jas, blijven doen hoor, naaien voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat knap zeg! Ga door met naaien voor jezelf, dit is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In het tijdschrift keek ik er over vrouw, over deze jas. Maar euh, jij deed me het boekje terug opdiepen en in mijn hoofd ben ik al een stofje aan het zoeken. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Perfecte jas, als je 't mij vraagt: tof model, schone stof, I like!

  BeantwoordenVerwijderen