woensdag 18 januari 2017

Twinning Louisa's

Voila, de eerste naaisels van 2017 zijn klaar. Al moet ik eerlijk toegeven dat een groot deel van de werken al gebeurde in 2016.
Ik was één van de gelukkigen die mocht deelnemen aan het testen van de Louisajas van Compagnie M. Een verkeerde printerinstelling (jawel, dat vierkantje, glad vergeten na te meten) zorgde ervoor dat mijn creatie niet aan de eisen voldeed. Maar ik gaf de moed niet op.
Op vijf november zat ik met vele andere creatievelingen samen tijdens 'Meet the Sewer 2016'. Ik prepareerde daar delen van de buitenjas, maar verder dan dat geraakte ik niet. Ik zag vele mooie exemplaren passeren voor de wedstrijd van Marte, dus die deadline liet ik aan me voorbijgaan. De stofdelen werden netjes opgeborgen en riepen elke dag, maar de moed ontbrak me.
Tot ik vorige week Frank Deboosere iets hoorde zeggen over een winterprik. Huppekee, mijn naaimachine werd in gang gestampt en kon niet meer stoppen.
Twee dochters in huis, dat betekent twee jassen maken. De stoffenvoorraad werd omgekieperd en er zat genoeg stof in die de dames kon bekoren.


Om niet totaal te twinnen, koos ik voor verschillende voeringsstofjes. Ook mouwboordjes (met duimgat, hoera) en paspels kregen een verschillende kleur. Dus geen geruzie, ieder heeft een eigen jas.
Ik koos voor de optie met kap en gedeeld rugpand. Als tussenvoering voegde ik een dunne fleece toe, zodat de jas volledig winterproof is.
Klaar voor een rondje (zotte, de medewerking verliep niet zo vlot) foto's?
Patroon: Louisajas van Compagnie M
Stof buitenjas: De stoffenstraat
Voering: een vroegere collectie van Bambiblauw

8 opmerkingen:

 1. Vuistje voor doorzettingsvermogen alleen al! 😉
  Lekker kleurrijk in de winter, ze zijn er toch blij mee hoop ik!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk, met de supermooie voering!
  De aanhouder wint! Mooie jassen!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die voering, zo geweldig! Ik denk dat ik ze binnenstebuiten zou dragen ;-) Echt een heel tof idee! En ook leuk dat ze matchen en toch in subtiele details verschillen. Nice job!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keitof Hanne, vooral die voeringskes zijn ook zo plezant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt mooi!!! En die voeringen zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi en de kids zijn er duidelijk heeeeel blij mij. Tof!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn! Die voering is echt supertof bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen