vrijdag 24 februari 2017

Carnavalsrituelen

Wie mijn dochters kent, weet dat hun breinen overuren draaien. Een paar keer per jaar mogen ze zich helemaal laten gaan. Ergens in januari komen ze meestal op de proppen met de meest hilarische ideeën voor hun carnavalsoutfit. 

Noor bleef dit jaar redelijk bescheiden (kvrees dat ze vorig jaar al het meest geweldige idee ever had). Zij koos om vandaag rond te lopen als Shaun het Schaap. Een hoeraatje en dansje langs mijn kant konden niet ontbreken. Een overschotje fleece werd omgetoverd tot schapenpakje. En klaar, dacht ik. Tot madam vond dat ze ook een toefje pels op haar hoofd moest hebben. Deze ochtend voor de spiegel was ze dan niet ook niet tevreden met haar eige haarkleur, dus kregen haar mooie koperen haartjes een make-over. (Hopelijk blijft het bij deze ene keer, want ik ben ontzettend verliefd op die rode lokken van haar)

Ella kwam met een heel ander idee, zij wou scheurkalender zijn. Gisterenavond knipte ik een kartonnen doos in stukken, zocht wat mopjes bij elkaar en klaar. Glunderend liep zij deze ochtend door de schoolpoort.
Intussen verzamelden we al twee koffers vol verkleedmateriaal, en stiekem ben ik wel trots op het creatieve brein van mijn dochters.13 opmerkingen:

 1. Als Kalender, wat gaaf en heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een scheurkalender, hilarisch! Zalig, die creativiteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een originele ideetjes! En die van vorig jaar: super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er nog geen idee van, wat de heer en de dame des huizes hier op hun verlanglijst zullen zetten... maar ik kijk én geniet intussen met volle bewondering van de resultaten van jullie samenwerking; de dames voor hun hilarische ideeën, jij met de fantastische uitvoering daarvan, ge-wel-dig ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Absoluut geslaagd, dat schaap !!
  En een scheurkalender, goed gevonden 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig originele ideeën toch! Mijn kinderen zitten in de commerciële fase op dat vlak 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk! Ik heb eens doorgeclickt nr de outfit van vorige carnaval: hilarisch die Barbie in de doos 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldige ideeën hebben!! Origineel en zo leuk uitgevoerd!! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. niet te geloven, zo'n fantasie die meisjes! Ik hoop dat mijn peuters ook zo worden (maar ik vrees wel dat het mij aan talent ontbreekt om aan hun hoge eisen te voldoen).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fantasie, zalig die kalender!

  BeantwoordenVerwijderen