donderdag 26 oktober 2017

Mijn tas

Een nieuwe handtas, dat stond hier al langer op de lijst. Ik wilde eentje kopen, maar vond mijn zin niet meteen. Ik ben nogal kieskeurig als het op accessoires aankomt. En alhoewel ik weet dat een handtas louter functioneel is, mag het oog ook wat. Dus werd zelfmaken een optie.
Het boek 'Mijn Tas' van Elisanna en Fynn werd meermaals doorbladerd, op zoek naar inspiratie. Na lang wikken en wegen viel mijn oog op Leonie.
In mijn voorraad lag nog een mooi lapje dat ik vorig jaar meegrabbelde uit de restjeshoek tijdens ons naaiweekend. In de Stoffenstraat vond ik onlangs een  stukje nepleer in de koopjeshoek. En een bezoekje aan de Kringwinkel leverde mij twee perfecte riempjes. Ik durf bijna niet luidop te zeggen hoeveel mijn tas in totaal gekost heeft.
Dankzij de perfecte werkbeschrijving werd ik moeiteloos doorheen het naaiwerk geloodst. Een werkje van een avondje, patroon knippen inbegrepen. Ik moest een beetje puzzelen met de stof, en besloot de print ondersteboven te zetten. Nu zijn het geen bloemen, ik maak er vuurwerk van.
Een tas met vuurwerk! Ik ben er geloof ik een beetje verliefd op!
9 opmerkingen:

 1. En dat mag gezegd worden, echt een prachtige handtas! Op schoonheid staat geen prijs, en een designertas is onbetaalbaar, no matter what!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel schoontje! knap vuurwerk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie tas! Hij ligt hier zeker al een jaar geknipt klaar :(...
  Heb het artikeltje in Citta gelezen. Leuk dat ik nu een gezicht en woonplaats aan je blog kan plakken ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi. Deze maakte ik nog niet, maar ziet er best wel een handig model uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in het boek vind ik die tas wat minder maar deze versie kan mij wel overtuigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gemaakt, en dat met creativiteit en restjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig!
  En dat maak jij met wat restjes: geweldig gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vuurwerk, geniaal! EN een avondje werk? Ik wilde ook al naar de winkel om een nieuwe handtas, misschien moet ik mijn plannen herzien ...

  BeantwoordenVerwijderen