dinsdag 17 oktober 2017

Winterproof

Een kleine inspectie van de kleerkast vertelde me dat er best genoeg kledij is om het nieuwe seizoen mee te starten. Enkel een warm jasje ontbrak.
Noor koos voor een sportief modelletje, wees een lapje stof met wat glitter aan (niet te zien op de foto, maar wel degelijk een portie blingbling) en ik zocht een patroon.
Een topper in de Belgische naaiwereld blijft 'Homemade Minicouture' van van Little Miss Y. & Vermiljoen. Het boek dateert al van 2013, ik kocht het speciaal voor deze prachtjas, maar het bevat nog tijdloze pareltjes. Deze keer zocht ik in de jongensafdeling, de Cockpit voldeed perfect aan de eisen van dochterlief. Ik reduceerde het patroon, de schouderpas en borstzakjes werden genegeerd wegens te kleine hoeveelheid stof. Mijn zoektocht naar een gouden voering stopte toen ik in het plaatselijk stoffenwinkeltje een doorstikte, gewatteerde voering aan verminderde prijs tegenkwam. Moemoekesvoering volgens Noor, ik kan haar geen ongelijk geven, maar dat het warm zal zijn, daar twijfel ik niet aan.


patroon: Cockpit uit Homemade Minicouture van Litlle Missy N. & Vermiljoen
stof: lapje uit de Stoffenverkoop Geel
boordband met glittertje: Bambiblauw
Gouden rits en gewatteerde voering: Stoffenwinkeltje Westerlo

6 opmerkingen:

 1. Vet cool! Ik moet dat boek precies ook nog eens uit de kast vissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toeval wil dat ik die dus ook voor Vos wil maken!šŸ˜ Great minds en zo hĆØ šŸ˜‰
  Noor ziet er alleszins heel cool uit met de jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel schoon, die gaat stijlvol de winter in

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat boek ook net uit de kast gevist, maar dan voor een broek. Misschien toch ook nog eens een bomber maken want deze is echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen