zondag 26 november 2017

Winterse creativiteit

Om mijn breiskills wat te onderhouden, kocht ik vorig jaar in Kruidvat een setje glitterwol, met kleuren in verschillende tintjes, die wonderbaarlijk samengaan. Sindsdien vind je me regelmatig terug in de zetel, al breiend, terwijl de rest van het huishouden naar een leuke film of serie kijkt.  Het is net dat tikkeltje socialer dan in een ander hoekje achter een ratelende naaimachine te zitten. Het is ook een beetje mijn zen-momentje. Verstand op nul, rij na rij zo vordert mijn breiwerk.
De winter ging voorbij en mijn wolletjes verhuisden naar mijn wolmandje. Ooit tikte ik in de Kringwinkel een schattig poppenparkje op de kop, dat doet nu dienst als verzamelplaats voor bolletjes wol (en nog een paar UFO's).  Genoeg materiaal voor nieuwe projectjes, me dunkt.


Nu de avonden weer wat langer duren, haalde ik mandje boven en breide ijverig verder aan mijn werkje van vorige winter.
Zonder hard na te denken toverde ik de wol om tot een lange sjaal. Net zoals Specialia Van der Geyt.
Niks moeilijk, rechts en averechts, gemakkelijk genoeg om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van zalige gesprekken in de zetel. 
En lap, ik ben verslaafd. Een volgend projectje staat al op de priemen.
5 opmerkingen:

  1. Oh, wat een mooie kleurtjes samen <3
    En perfect op tijd af, lijkt mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh die kleurtjes passen inderdaad heel mooi samen! en je hebt gelijk breien is net een tikkeltje socialer dan naaien vandaar dat mijn breiprojectjes deze winter ook goed vooruit aan het gaan zijn

    BeantwoordenVerwijderen