donderdag 20 september 2018

Voetbaldochters

Sinds begin dit schooljaar mag ik mezelf voetbalmoeder noemen. Begin van de zomer werd er een meisjesploeg gestart in de buurt, manlief wreef zichzelf in de handen en ik, ik gaf toe. Sporten is gezond. Een beetje teamspirit ook. Dus sinds een paar weken staan wij wekelijks langs de zijlijn toe te kijken hoe onze dames het veld overhuppelen, de bal proberen af te snoepen bij hun tegenstander, verdedigen, lopen, en vooral genieten. Tot nu toe wonnen ze nog geen enkele match, maar dat maakt het voor hun niet minder plezant. Hun trainers weten hen te motiveren, en doen elk kind geloven in zichzelf, mooi om te zien.
Vestimentair zijn voetbaloutfits verre van hip. Mijn haar gaat recht omhoog staan als ik de dames zie rondlopen in hun tenu. Ik plande dus om een sportpak te naaien voor hen. De testersoproep van Beth kwam net op tijd. Vorige week lanceerde ze het Alisweatshirt. Ik naaide er een paar weken geleden eentje. En om het plaatje af te maken, kreeg Ella een bijpassende broek.
Zo kan ze in stijl met de buurtjongens mee gaan voetballen.


Het Alisweatshirt is een klein beetje oversized. Het gaat van XXS tot XXL. Ik waagde het erop om voor Ella de XXS te maken. De mouwen werden een klein beetje ingekort, het geheel is nog aan de ruime kant, maar daar trekt mijn voetbalster zich niks van aan. 
patroon shirt: Alisweatshirt  van Sewdiy
stof sweatshirt: Chat Chocolat
stof broek: De Stoffenstraat Kasterlee

Stof 2018: 19 in, 46 uit


5 opmerkingen:

 1. Cool, zo'n sportieve dochters! Dat ziet er inderdaad veel beter uit dan zo'n doorsnee voetbaloutfit :)
  Hier heeft de zoon heel de zomer in voetbalkleren rondgelopen šŸ™ˆ. Ik krijg hem in niets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo'n leuke combo ook met die gele schoenen er dan bij! Ik wil me ook wel es wagen aan een voetbaltenueke, maar dan in maatje 92/98, want die bestaan ook niet echt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh leuke combinatie, lijkt me ook leuk om in de zetel te hangen šŸ™ˆ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Looks great!! Thank you for sharing. :)

  BeantwoordenVerwijderen