woensdag 21 november 2018

Linkparty#5: over wol en tijd!

De nieuwe FibreMood is er. En het is weer een fijne editie. Mijn hoofd zat al vol maakplannen, na het zien van al dit moois, loopt het gewoon over.

Voor de Linkparty mocht ik in avant-première een patroon kiezen en maken. Om mezelf wat uit te dagen, koos ik voor een breiwerk. Ik was enkel vergeten dat dit ietsiepietsie meer werk vraagt dan een naaisel. En dat breien voor mezelf ook wat meer wol vraagt dan breien voor kinderen.
Daarom moet ik jullie een klein beetje teleurstellen, want mijn trui raakte nog niet klaar.

Ik koos weer wol op de zolder bij moederlief en begon ijverig. Tot ik gisteren in tijds- en vooral wolnood raakte. Tijdsnood als in: twee mouwen breien op een dag, waarin je nog moet werken. En wolnood als in: oeps, misschien had ik beter iets grondiger berekend of ik zou toekomen met het aantal bolletjes. Ik begon aan twee mouwen tegelijk te breien, in de hoop zo ver mogelijk uit te komen, en dan tevreden te zijn met de mouwlengte.

 
Een wonder gebeurde. Tijd kreeg ik niet kado, maar in mijn tas, die de voorbije weken overal mee naartoe ging (oja, ik was de moeder die tijdens de vioolles, in de auto, op bezoek, zowat overal zat te breien.), vond ik vanochtend een verstopt bolletje wol. Gedaan met panikeren. Want de mouwen zullen nu wel de voorgeschreven lengte krijgen.Wat ik jullie al wel kan laten zien, is het motief op het voorpand. Verbazingwekkend dat ik, die enkel rechts en averechts kan breien, dat tevoorschijn toverde.  En dat het mooi gaat zijn, dat zal ik jullie één van de volgende blogpost zeker laten zien.


11 opmerkingen:

 1. Dat ziet er nu al Keimooi uit! Hol hop, nog ff breien en dan komt dat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u, ik brei rustig verder (intussen raakte al één mouw af), want ik ben zo blij met hetgeen ik nu al fabriceerde!

   Verwijderen
 2. och zeg, zeker geen fail, dat ziet er vooral heel erg veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wauw! Dat jij "enkel recht en averecht" dit kan maken, geeft mij hoop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt geen brei'ster', dus laat je zeker niet afschrikken!

   Verwijderen
 4. ziet er heel goed uit! ik vind hun deadlines voor het breien wel heel kort, ik raakte deze zomer met naald nr 9 net rond dus liet ik deze keer aan mij passeren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plande mijn tijd gewoon verkeerd in, intussen is er al een mouw klaar, dus het lag eerder aan mij.

   Verwijderen
 5. Prachtig en zeker geen fail ! Ik breide mezelf een gevoelige schouder en zit nu ingeduffeld in een sjaal om die warm te houden :-D Mij lukte het enkel door die vier dagen herfstvakantie als een bezetene te breien (en daarna ook uiteraard). Vier weken om een trui voor volwassenen te breien blijft aan de korte kant !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, nog iets ... Mijn oudste heet ook Ella ! We hebben gewoon dezelfde goede smaak, in breiwol en namen :-D

  BeantwoordenVerwijderen