donderdag 17 januari 2019

Zij heeft stijl!

We zitten met een probleem. Een stijlprobleem.
Onvoorspelbare groeispurten, hormonen die hier en daar vormen beginnen af te tekenen, met daarbijhorende pubergrillen, maakt dat de kleerkast van de dochters niet om aan te zien is.
Daar waar ik vroeger echte meisjesmeisjes, als in rokjes, jurkjes, strikjes en bijpassende kniekousjes, had, ligt de kast nu vol broeken.  Noor zoekt zich een weg, en grijpt naar skinny jeans, liefst zwarter dan zwart. Ella houdt van zacht en gemak, haar stijl kan je best comfy (als in jogging) noemen. Iets naaien voor de dames gebeurt enkel nog na grondig overleg, en veel eisen. En stijlbreuken. Oh, wat mis ik mijn meisjesmeisjes als het op kledij maken aankomt. Na de zoveelste shopbeurt, had ik me er al bij neergelegd. Iets met 'smaken verschillen' (en soms: 'ik word precies oud')
Tot eergisteren. Bij het bekijken van de webshop van een vriendin, meldde Ella dat ze een bloesje gezien had. Frons. Zo eentje dat ze al heel haar leven wou. Fronsfrons.
Na een pasbeurt was madam helemaal tevreden. Een restje stof maakt het geheel af en zorgt voor een tikje stijl in haar kleerkast. (en voor instant geluk bij een luie naaister zoals ik)


Een lapje zwarte stof en een elastiek met goud/glitter vormden na een dik half uurtje een simpel fronsrokje. Zo is het eerste naaisel van 2019 een feit.
Ik ga nu op zoek naar patronen voor topstuks, die ik vroeger steeds links moest laten liggen. Tips zijn zeker welkom. Ook mijn naaidip zal Ella dankbaar zijn!


Rokje: rimpelrok, stof en elastiek uit eigen voorraad
Bloesje: Sweet & Unique (reeds uitverkocht)

Stof 2019: 0 in, 1 uit13 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk kind lijkt me dat! Heel mooie outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die laatste foto! Heerlijk, die attitude!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze staat prachtig, met dat bloesje dat ze al heel haar leven wilde #schaterlach #zonognietklaarvoorpubershier. Ik kan zo onmiddellijk wel een aantal patronen bedenken die tot dat bloesje leiden ;), het zal natuurlijk wel een beetje van haar maten afhangen (stuur me maar eens een mail, ik help wel meedenken!). Dat rokje had zo in die winkel kunnen hangen, knap werk dus! Hoera voor dochters met stijl. Echt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sara, hold on tight, you're in for quite a ride :-D !

   Verwijderen
  2. Ik sta nog maar aan de start van dat puberverhaal, dus ik hou mijn hart al vast. Want ik geloof niet dat deze vestimentaire queeste de enige zal worden. Ik hou je hulplijn achter de hand, zodra ik aan de zomercollectie begin, hoor je nog van me.

   Verwijderen
 4. Moh wat een pareltje is dat! Zo schoon. En zo fan van die blik in haar ogen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik moet inderdaad toegeven, ze heeft stijl met deze outfit en ze staat nog goed op foto ook. Ik ken niet zoveel van tienerbloesjes dus ik kan je niet helpen maar ik kijk wel uit naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan je verwijzen naar mijn blog :-)
  Ook de kleinste maatjes van LMV (30-32) en Fibremood (32-34) geven veel opties voor tieners. Zo kan je bv het bovenstukje van de Rosiejurk uit fibremood gebruiken als bloesje ... Bij een tussentijdse pasbeurt had ik mijn dochter het bovenstukje aangedaan en ze was meteen enthousiast !
  Houdt ze van ruffles dan zal ze wellicht als een blok vallen voor de patronen van Ikatee: ida en Louise zijn twee patronen met ruffles die ook in damesvorm zijn uitgebracht. De beginmaat is 34, maar de patronen vallen erg klein uit waardoor deze overeenkomen met 32 van LMV of Fibremood. De mum en kinderversie zijn bovendien in bundel te verkrijgen voor 15 EUR (digitaal en per maat uit printbaar)
  Ook knippie heeft vaak leuke tienerpatronen (al dan niet met ruffles), maar als ze echt al rondingen begint te vertonen, ben je het best met de kleinste maatjes van LMV en Fibremood ... Veel succes and remember 'you are not alone' als ze streken krijgen, die dames van u :-D (waar is dat glaas wijn of die Gin Tonic, you'll need them :-D)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BTW: je bent niet oud, wel 'ouderwets', om het met de woorden van mijn dochters te zeggen *proest* ... Eigenlijk zeggen ze dat niet, maar hun blik (if looks could kill) zegt voldoende meestal ...

   Verwijderen
  2. Weet je wat ik vooral het ergste vind? Dat ik mezef regelmatig herken in alle kuren die ze tot nu toe toonden. Zo confronterend!

   Verwijderen