Doorgaan naar hoofdcontent

Cosynette verslaving!

Een paar weken geleden lanceerde Katrien haar nieuwste patroon, de Cosynette. Ik kon me niet bedwingen na het zien van de vele voorbeelden en een paar klikken later zat het patroon in mijn inbox.
In mijn voorraad lag nog voldoende materiaal voor de mediumversie, enkel een rits en bijhorende tassenband werden aangekocht. En toen ... bedacht ik me dat mijn moeder een paar dagen later jarig was, en ik nog geen kado kocht.  Gelukkig ben ik een kei in last-minute werk, en schuiven met plannen. Opnieuw dook ik in mijn stoffenkast en vond nog een setje dat perfect matchte. Het voordeel van jarenlang hamsteren en gierig knippen.

Ik begon aan de mediumversie met alle opties, flap met ritszakje vooraan en verborgen zakje achteraan.
Het parcours verliep bijna vlekkeloos, enkel de dubbelzijdige kleefband ontbrak in mijn naaikoffer, en deze had nu wel mooi van pas gekomen. Al lukte het zonder, mits wat gefoefel, ook wel.
Om het geheel wat te breken, zocht ik een bijpassende paspel voor de flap vooraan. Wegens geen in voorraad, koos ik een zigzagbandje. Mijn twijfels hierover verdwenen toen het volledige plaatje klaar was. Zigzagbandjes worden wel ooit terug een hit, ik introduceer ze nu al maar dan.

Het zien van moeders versie, deed me snel besluiten mijn Cosynette snel af te werken. Ik ging voor net dezelfde opties, al was het lot me niet altijd even goed gezind. Naaiwerkjes starten, wegleggen, hier en daar even verderdoen, het vraagt om problemen. Mijn tornmesje kwam regelmatig van pas. Met bijhorende zuchten uiteraard. Intussen raakte het wel klaar, en ben ik supertevreden met mijn versie.Voorlopig heb ik tassen genoeg, maar ik weet zeker dat er nog Cosynetjes gemaakt gaan worden. Het is een patroon in drie verschillende groottes, met vele opties en een duidelijke werkbeschrijving, met heel veel foto's, waardoor het ook te doen is voor minder ervaren naaisters. Enkel superlatieven dus!
Twijfel je nog? Kijk dan zeker op Instagram om inspiratie op te doen. Ik ben overtuigd dat jij je ook niet kan bedwingen.

Patroon: Cosynette van Katrienette
Stof en benodigdheden: Huis van Katoen

Stoffenstand 2020: 13 in, 32 uit


Reacties

  1. Wow Hanne, keimooi! En da zigzagbandje, je hebt da goe gevonden. De mama zal wel superblij geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Rea dress

Hoera, er is een nieuw patroontje in het land! Isabel trakteert ons op een gratis patroon, de Rea dress! Enthousiast als ik ben, mocht ik mee testen. De jurk is klaar op de tijd dat je met je ogen knippert, echtig waar. Ik besteedde volgens mij de meeste tijd aan het keren van het striklint. Dus rep je naar een online stoffenwinkel of beter nog, duik in je voorraad en start! Het is een patroon dat iedereen staat, met aangeknipte mouwen, keuze tussen een ronde of v-hals en een fijne afgeronde zoom onderaan. In de blogpost van Bel'Etoile vind je vele voorbeelden. Waar wachten jullie nog op? Een koude wind zorgde ervoor dat mijn jurk veranderde in een vleesetend kleed. Maar ik wil jullie dit prachtpatroon niet laten mislopen.  Dus, Isabel, deze kus is speciaal voor jou! Stof: Stoffenstraat Patroon: Rea Dress van Bel'Etoile Stoffenstand 2020: 8 in, 17 uit

Karlene

De achtste editie van Fibremood ligt in de winkel. Ook deze keer worden we weer verwend met prachtige patronen. De halslijn van Karlene liet me niet los. De jurk is niet meteen mijn stijl, dus ik gebruikte het patroon om een mooie blouse te maken. Een sober stofje uit mijn voorraad zorgt voor een tijdloos kledingstuk. De blouse zat snel in elkaar, iets waar ik niet echt op gerekend had. De moeilijkheidsgraad zat voornamelijk in mijn glibberig en ontembare stofje.  Het patroon valt eigenlijk wel helemaal binnen mijn comfortzone. Misschien dat ik me toch nog waag aan een jurkversie. Meer inspiratie vinden jullie hier ! Stofje uit mijn voorraad Patroon: Karlene uit Fibremood 8 Stoffenstand 2020: 2 in, 7 uit