dinsdag 28 juli 2020

Cosynette verslaving!

Een paar weken geleden lanceerde Katrien haar nieuwste patroon, de Cosynette. Ik kon me niet bedwingen na het zien van de vele voorbeelden en een paar klikken later zat het patroon in mijn inbox.
In mijn voorraad lag nog voldoende materiaal voor de mediumversie, enkel een rits en bijhorende tassenband werden aangekocht. En toen ... bedacht ik me dat mijn moeder een paar dagen later jarig was, en ik nog geen kado kocht.  Gelukkig ben ik een kei in last-minute werk, en schuiven met plannen. Opnieuw dook ik in mijn stoffenkast en vond nog een setje dat perfect matchte. Het voordeel van jarenlang hamsteren en gierig knippen.

Ik begon aan de mediumversie met alle opties, flap met ritszakje vooraan en verborgen zakje achteraan.
Het parcours verliep bijna vlekkeloos, enkel de dubbelzijdige kleefband ontbrak in mijn naaikoffer, en deze had nu wel mooi van pas gekomen. Al lukte het zonder, mits wat gefoefel, ook wel.
Om het geheel wat te breken, zocht ik een bijpassende paspel voor de flap vooraan. Wegens geen in voorraad, koos ik een zigzagbandje. Mijn twijfels hierover verdwenen toen het volledige plaatje klaar was. Zigzagbandjes worden wel ooit terug een hit, ik introduceer ze nu al maar dan.

Het zien van moeders versie, deed me snel besluiten mijn Cosynette snel af te werken. Ik ging voor net dezelfde opties, al was het lot me niet altijd even goed gezind. Naaiwerkjes starten, wegleggen, hier en daar even verderdoen, het vraagt om problemen. Mijn tornmesje kwam regelmatig van pas. Met bijhorende zuchten uiteraard. Intussen raakte het wel klaar, en ben ik supertevreden met mijn versie.Voorlopig heb ik tassen genoeg, maar ik weet zeker dat er nog Cosynetjes gemaakt gaan worden. Het is een patroon in drie verschillende groottes, met vele opties en een duidelijke werkbeschrijving, met heel veel foto's, waardoor het ook te doen is voor minder ervaren naaisters. Enkel superlatieven dus!
Twijfel je nog? Kijk dan zeker op Instagram om inspiratie op te doen. Ik ben overtuigd dat jij je ook niet kan bedwingen.

Patroon: Cosynette van Katrienette
Stof en benodigdheden: Huis van Katoen

Stoffenstand 2020: 13 in, 32 uit


1 opmerking:

  1. Wow Hanne, keimooi! En da zigzagbandje, je hebt da goe gevonden. De mama zal wel superblij geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen