Doorgaan naar hoofdcontent

Never change a winning pattern!

Ik ben een luie naaister. En voor jullie met je ogen draaien, ik ben echt een luie naaister. Het is ook wel een heel proces, dat naaien. Patroon kiezen, maat bepalen, patroon overtekenen en evt. aanpassen, stof en fournituren uitzoeken, daar word ik al moe van. Dan komt mijn uitstelgedrag boven, begin ik te treuzelen, verschuift mijn materiaal van de tafel naar de strijkplank en weer terug. Echt doorwerken zit er meestal niet in. Geen idee of deze afwijking een naam heeft, maar als iemand een remedie heeft, laat het me dan weten. Soms kan ik er van genieten, maar meestal word ik pas blij als ik effectief achter mijn naaimachine zit. Daarom hou ik er ook van om patronen te herbruiken. Het bespaart me tekenwerk, gewoon het patroon op de stof en klaar. Je weet vooraf al hoe de pasvorm zal zijn en je deed het al eens een keer, waardoor de werkbeschrijving meestal minder noodzakelijk wordt (alhoewel ik me door mijn enthousiasme dan af en toe toch laat verrassen) en een tweede versie dikwijls sneller klaar is. Ja, ik ben fan van toffe patronen die ik meer dan één keer kan gebruiken.. Sofie van Wisj maakte me onlangs zeer blij. Haar gekende Fons en Lena patroon heeft een nieuwe optie, een gratis mouwoptie. Ideaal bij deze mindere temperaturen. Er zijn drie soorten mouwen, en deze passen zowel op Fons, Lena en Sien. Genoeg variatiemogelijkheden om een hele kleerkast te vullen. Ik viste mijn patroon uit de kast, zocht een bijhorend lapje en voor ik het wist was mijn naaiwerk klaar. Weer werd mijn kleine neefje blijgemaakt, deze maal met een Fonssweater.
Op haar blog liet Sofie ze weten dat er binnenkort ook een vrouwenversie voor Fons en Lena beschikbaar zal zijn! Ik kan al niet wachten!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik.
Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen.
Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien.


Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen!


Nodig:
500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker
Start:
Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding.
Smeer de springvorm in met boter. Vul…

Rea dress

Hoera, er is een nieuw patroontje in het land! Isabel trakteert ons op een gratis patroon, de Rea dress!
Enthousiast als ik ben, mocht ik mee testen. De jurk is klaar op de tijd dat je met je ogen knippert, echtig waar. Ik besteedde volgens mij de meeste tijd aan het keren van het striklint. Dus rep je naar een online stoffenwinkel of beter nog, duik in je voorraad en start!
Het is een patroon dat iedereen staat, met aangeknipte mouwen, keuze tussen een ronde of v-hals en een fijne afgeronde zoom onderaan. In de blogpost van Bel'Etoile vind je vele voorbeelden.
Waar wachten jullie nog op?
Een koude wind zorgde ervoor dat mijn jurk veranderde in een vleesetend kleed. Maar ik wil jullie dit prachtpatroon niet laten mislopen. 


Dus, Isabel, deze kus is speciaal voor jou!
Stof: Stoffenstraat
Patroon: Rea Dress van Bel'Etoile

Stoffenstand 2020: 8 in, 17 uit

Karlene

De achtste editie van Fibremood ligt in de winkel. Ook deze keer worden we weer verwend met prachtige patronen.
De halslijn van Karlene liet me niet los. De jurk is niet meteen mijn stijl, dus ik gebruikte het patroon om een mooie blouse te maken. Een sober stofje uit mijn voorraad zorgt voor een tijdloos kledingstuk.


De blouse zat snel in elkaar, iets waar ik niet echt op gerekend had. De moeilijkheidsgraad zat voornamelijk in mijn glibberig en ontembare stofje. 
Het patroon valt eigenlijk wel helemaal binnen mijn comfortzone. Misschien dat ik me toch nog waag aan een jurkversie.


Meer inspiratie vinden jullie hier!

Stofje uit mijn voorraad
Patroon: Karlene uit Fibremood 8

Stoffenstand 2020: 2 in, 7 uit