maandag 9 april 2012

Voor groot en klein

Eind augustus besloot ik weer naailessen te gaan volgen, met het goede voornemen alleen dingen voor mezelf te maken. Goed geprobeerd natuurlijk. De teller staat nog steeds op nul. Er ligt hier zo wel iets dat van ver op een rok lijkt, maar verder dan 'lijken op' doet hij niet. Er rolden wel kleine rokjes en kleedjes, een zeemeerminkostuum, ridderpakjes enzovoort vanonder het machien vandaan. Maar voor mezelf raakte nog niets klaar.

Eind augustus vroeg ik mijn schoonzus of ik voor mijn petekindje een hemdje mocht maken. Ze kwam hier na een week terug aan met enkele meters stof. Of ik voor Thieu en zijn papa hetzelfde hemd wou maken tegen Kerstmis? Komt in orde. Voila, het is eindelijk in orde gekomen. Niet voor Kerst, wel voor Pasen. Na veel geprul, getreuzel, kortom veel uitstelgedrag ben ik er eindelijk in geslaagd twee hemden te maken, een groot en een klein.Eerlijk gezegd ben ik wel blij met het resultaat. Zelf zou ik nooit zo'n stof gekozen hebben, wij houden meer van kleurtjes, maar de hemdjes zijn wel oké. Hopelijk vindt mijn schoonzus dit ook.

Of ik in de toekomst nog hemden wil maken? Mmmh, daar ga ik toch even moeten over nadenken. Ik denk dat ik me eerst ga verdiepen in het rokjesboek van Mme Zsazsa.

3 opmerkingen: