dinsdag 8 mei 2012

Vulling

Morgen viert Kaat haar verjaardag. En bij een verjaardag horen kadootjes. Mijn dochters mogen altijd zelf kiezen wat de jarige liefst zou hebben. Prinsessenkleedjes, knuffelpaarden, ridderkostumekes, alles passeerde hier al de revue. Stokpaarden zijn felbegeerd. Er liggen hier altijd geknipte lapjes te wachten om in elkaar gezet te worden, zodat de stressmomenten de avond voor de feestjes al een beetje beperkt worden. Van het desbetreffende stokpaard ga ik u geen foto tonen. Het werd een rood-paarse variant van deze.

Nu dat ik eens op tijd aan het kado begonnen was, zat ik met een ander probleem. De zak vulling was leeg. Ik repte me naar de nabijgelegen stoffenwinkel (als je dat reppen kunt noemen, probeer maar eens tot in Geel te geraken zo rond 14u) en vond er vulling. Niet diegene die ik gewoon was (zo'n witte pluche, die in echte kussens zit), wel een andere. En nog tegen een schappelijk prijske. Ne meevaller, dacht ik nog.
Valt me dat effe tegen. Dikke rommel is het. Het had beter wat meer gekost, dan had ik die zak laten staan. 
Het spul plakt meteen aan je kleren, hetgeen je ermee vult zit eruit of alsof de hond er al mee gespeeld heeft (lees: vol bubbels en toten) en de dochters vinden het geweldig om er ne keer in te grabbelen zodat alles overal hangt behalve waar het moet.  


Soit, de helft van de zak zit in de stofzuiger en de andere helft in een stokpaard. Nu maar hopen dat dat paard heel blijft, anders mag Ella volgende keer niet meer naar een feestje gaan.

Zeg dus niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb: Zo'ne zak late gewoon staan, koop liever fatsoenlijk materiaal. En diegenen die twijfelen, mogen de zak altijd komen halen.

4 opmerkingen:

 1. Die vulling zat in mijn poppen vroeger(jaren '80 that is) :D
  Inderdaad vreemd materiaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha gelukkig was hij goedkoop! Maar weggooien kun je waarschijnlijk ook niet hè? Ik zou ook zo zijn. Zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getver... Dat wil je niet in huis. Zo hebben mijn jongens een tijdje terug een flink stuk piepschuim 'gedetermineerd'... die bolletjes waren ook superstatisch, Bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herinner mij die vulling van wanneer er een pop eens een 'ongelukje' had. Dat is inderdaad echt nest!

  BeantwoordenVerwijderen