vrijdag 4 mei 2012

Voor het goede doelMisschien heeft u al wel eens gehoord van 'de 1000km van Kom op Tegen Kanker'? Zo niet, even goei vrienden. Ik wist tot over een half jaar ook niet wat het inhield.
Onze spoedgevallendienst wil steun betuigen aan alle collega's, families en vrienden die te maken hebben met kanker. Afgelopen jaar werden we hiermee van dichtbij geconfronteerd: een collega verloor zijn zoon en een andere collega werd ziek. En daarom schreven we ons in. Eerst één ploeg, die al gauw verdubbelde, en intussen fietsen al vier ploegen mee. Elke ploeg bestaat uit 8 fietsers die elk afzonderlijk 125 km afleggen, zodat er na 4 dagen 1000 km afgelegd is. We fietsen niet zomaar, elk team zorgt voor 5000 euro startgeld, dat gaat naar kankeronderzoek.*

Home


En ik, met mijne grote mond, fiets mee. U fronst nu een wenkbrauw? Begrijpelijk. Ik, die tot een half jaar geleden niet verder fietste dan van hier thuis tot aan het scholeke, ga 125 km fietsen.
Een geldige reden om minder te naaien (gelukkig is het nog geen zomer en kunnen mijn kinders nog in hun winterkleren). Ook om minder te kuisen, meer van huis te zijn, meisjes te laten ineten, veel babysitgezoek en ga zo maar door.Het enige dat nu telt is trainen, zorgen dat ik genoeg kilometers doe. Allemaal voor het goede doel.
Ik heb het me al beklaagd. Het is dikwijls puzzelen om kindjes weg te doen om op tijd te kunnen vertrekken. Wind, regen, koude werden getrotseerd, en geloof me, de wind waait meer uit de verkeerde richting dan uit de goei. Er werden al wat traantjes gelaten als mijn benen niet meer meewilden. Maar ik geef niet op.
Volgende week is het zo ver: donderdag 17 mei fiets ik van Brussel naar Mechelen. Dus ... allemaal duimen voor mij.

*Het volledige, officiële van het gebeuren kan u nalezen op www.1000km.be.

3 opmerkingen:

 1. Ik had er nog niet van gehoord, nu dus wel en ik vind het top dat je 125 km gaat fietsen voor dit doel. Succes met trainen en natuurlijk 17 mei veel succes!!!

  groetjes, Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap! Ik duim mee voor zacht weer én wind vanachter donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee hallo, ben net op je blog beland. Jij hebt echt een super leuke stijl van schrijven. Heb er al van genoten. Zeg, een knappe fietsprestatie. Hoe ging het? Ik ben sinds kort ook een semi'wieler'toerist geworden. Kocht zelfs een andere fiets om beter en sneller te kunnen. En hoe meer ik train, hoe meer ik wil trainen. Laat gauw weten hoe je 125km is afgelopen hé. Ben benieuwd. Groetjes Lut (Nona's)

  BeantwoordenVerwijderen