Doorgaan naar hoofdcontent

Amandel-abricoos-koekjes!

Leen, Lies, Katrien en San, deze waren voor jullie bedoeld, maar spijtig genoeg konden ze hier niet wachten. Volgende keer maak ik het goed!



De koekjes zijn makkelijk te maken, lekker en bovendien is het recept goed voor 12 personen (of je kan ze zelf allemaal opeten!
 

 Nodig :

*voor de bodem:
- 200 gr boter
- 70 gr suiker
- 250 gr bloem

*voor de tussenlaag:
- 1 pot versgemaakte abrikozenconfituur 

*voor de bovenkant
- 150 gr amandelpoeder
- 150 gr suiker
- 80 gr boter
- 3 eierenen
- 30 gr maĆÆzena
- enkele druppels amandelextract
- amandelschilfers
 
 

Werkwijze :

*het onderste deeg:
Je mixt de boter en de suiker goed door elkaar en voegt er dan de bloem bij. Goed  mengen en het deeg afgedekt een kwartiertje in de koelkast laten opstijven. 
Wanneer het deeg opgesteven is, strijk je het uit op een rechthoekige bakvorm  (ongeveer 22 x 28cm, groter kan ook, maar dan wordt je taart dunner) Vergeet niet het invetten en bebloemen of het bakpapier.
Druk het deeg goed aan met je vingers of met een lepel. Zet het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

*het bovenste deeg:
Meng alle ingrediƫnten. (makkie)

*en dan:
Na 15 minuten haal je de onderste deeg uit de oven. Deze is dan nog niet volledig doorbakken. Geen nood!
Strijk er de abrikozenconfituur nu overheen en daar bovenop smeer je de bovenste deeg uit. Je kan naar smaak amandelschilfers strooien over de taart.
Zet het gebak nu terug in de oven om verder af te bakken gedurende 30 minuten.
Laat afkoelen en snij het in 12 gelijke stukjes.

Smakelijk! 

Reacties

  1. Hmmm dat ziet er erg lekker uit.
    Ik ga er maar niet aan beginnen want de winter deed geen goed voor mijn gewicht :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, toen ge zei dat ze al op waren dacht ik dat gij en leen ze al hadden binnengespeeld☺️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar seg! Wat denkt gij wel niet van mij!? ;-)
      Het ziet er alleszins vƩƩl beter uit dan mijn 'platte'kaastaart.

      Verwijderen
    2. Ze zien er pertank zo goe uit dat ik ze ook in 1 keer achterover zou slagen...

      Verwijderen
  3. Oh dat ziet er heerlijk uit. Deze ga ik pinnen in mijn food-mapje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die koekjes zien er lekker uit. Je hebt er alvast een volger bij voor meer lekkere recepten! Liefs alice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die gaan we hier zeker ook eens proberen. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, Ć©Ć©n intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn Ć¼berschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo