zondag 15 februari 2015

week 1 #boostyourpositivity

Bijna twee weken en retard. Typisch ik. Een hoofd vol plannen en steeds tijd te kort, levend van deadline naar deadline, om af en toe even op adem te komen en, ondanks vele goede voornemens, toch weer tegen die deadline aan te zitten.
Een cursus Didactiek (For/Op voor mensen die thuis zijn in de brandweerwereld) zorgt ervoor dat ik de afgelopen twee weken al een paar keer uit mijn comfortzone gekomen ben.
En deze blogpost brengt me weer zover.
Het zoeken naar een lievelingsfoto is onbegonnen werk. Veel foto's zijn er niet beschikbaar, daar ik meestal de kodak meezeul. En als er al zijn, kan ik daar moeilijk 'lievelings' aan vasthangen.
Selfies moet je hier evenmin verwachten, ik ben nog zo'n ouderwets type dat haar gsm alleen gebruikt om te bellen en te sms'en, dus foto's maken kan ie niet.
Zie ik mezelf dan niet graag? Jawel, ik heb de laatste jaren geleerd gelukkig te zijn met kleine dingen. Ik leerde blij te zijn met de koude wind in mijn gezicht als ik fiets, ook al heb ik dan nog drie dagen rode kaken, met mijn verkleumde vingers na een wandeling met de hond omdat ik weer maar eens vergat handschoenen mee te nemen, met fijne berichtjes van nog lievere mensen die ik feliciteer met hun verjaardag op een dag dat ze niet jarig zijn, met de glimlach op het gezicht van de dochters als ze van school komen en ze vertellen dat ik hun brooddozen weer maar eens verwisselde. En door die kleine dingen weet ik het leven, en ook mezelf dus, te waarderen.
Ik ben blij dat ik de titel 'gietewollensok' kreeg van een collega, niet dat ik zo geitewollensok ben, maar gewoon omdat ik anders ben dan de doorsnee mensen. Gewoon omdat ik kan genieten van het leven, op andere manieren dat sommige mensen dat doen. En jawel, daar ben ik fier op. Fier op het feit dat ik niet tot de VTM en Dag Allemaal-generatie hoor. Fier omdat ik durf afwijken van de norm, en fier omdat ik zo kan zijn.3 opmerkingen:

  1. Genieten van kleine dingen en gewoon simpel weg genieten van het leven; groot gelijk heb je als je het mij vraagt! Lieve groet, V.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer belangrijk om gewoon jezelf te blijven en je te aanvaarden zoals je bent. Gelijk heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die rode wangen staan je goed. En die koude handen matchen goed met je tas warme choco. De term 'geitewollensok' doet je oneer aan. Want is niet verfijnd genoeg. Aan standaardnormen heb je inderdaad nooit meegedaan. Terecht fier op wie je bent. Want zo ken ik er maar één.

    BeantwoordenVerwijderen