zaterdag 30 september 2017

Stik Belgique, deel 1

Stik Belgique, een prachtig initiatief van Marjolein. Zo schoon dat ik dacht: 'Waarom ben ik daar nu niet zelf opgekomen?' En nog meer schoon omdat ze groot gelijk heeft. In ons Belgenlandje zitten geweldige patroonontwerpsters, die met hart en ziel een kindje op papier zetten en ons van A tot Z verwennen met stappenplannen zodat we zelf de mooiste naaisels tevoorschijn kunnen toveren.
Om hen allen in de verf te zetten, wordt er deze maand alleen maar met Belgische ontwerpen genaaid.

Onlangs bracht Wensje haar tweede gratis patroon uit. Ik bewonderde alle mooie resultaten, maar liet het patroon aan me voorbijgaan wegens te grote dochters.
Vrijdagavond moest ik op zoek naar een lastminute verjaardagskadootje voor de inmiddels zesjarige Imme. Terwijl de kroost naar The Voice keek, zette ik de printer aan, knipte en plakte het patroon, zocht stofjes bij elkaar en sloeg aan het naaien. Nog voor het einde van de uitzending lag er een mooie sweater klaar.

Foto's met model ontbreken, de sweater werd met luid gejuich onthaald, direct gepast en niet meer uitgedaan. Tijd om te poseren was er jammer genoeg niet.


 


Stof en applicaties: uit de voorraad
Patroon: Fons & Sien van Wensje

5 opmerkingen:

 1. Wat een lieve woorden, je doet me zowaar blozen! Ik kan trouwens goed geloven dat dit Fonsje zeer enthousiast onthaald werd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, geen idee waar ze vandaan komen, heb het ooit gekocht toen ik nog niet wist of de jongste een jongen of meisje ging worden.

   Verwijderen
 3. Oh, wat een vrolijk truitje is dat zeg!!! Heel tof!!

  BeantwoordenVerwijderen