vrijdag 9 februari 2018

Carnaval 2018

Carnaval, een feestdag voor mijn dames. Op deze dag mogen zij zich niet alleen helemaal omtoveren tot een ander personage, op deze dag mogen ze zich ook zo openbaar vertonen. Andere momenten is het enkel binnenshuis dat verkleedpartijtjes getolereerd worden. Zeker als er tonnen make-up aan te pas komen (en probeer dat maar eens deftig last-minute te verwijderen, ruzie gegarandeerd)
Onze verkleedkoffer zit overvol, genoeg om een halve school mee te kleden. Toch is het hier een ongeschreven wet dat ze met carnaval zelf mogen kiezen wat ze worden, en dat ik dit tevoorschijn tover.  De voorbije jaren zagen jullie al vanalles passeren, het ene al gekker dan het andere.
Ik was dus ook geen seconde verwonderd toen beide dames hun wensen opdroegen, met bijhorende tekeningetjes en al.
Uitstelgedrag (en het plaatsen van een nieuwe keuken, hoera voor het afvalkarton) zorgden ervoor dat ik woensdagavond rond 20u achter mijn naaimachine kroop en donderdagvoormiddag nog stof ging bijhalen (lap, daar gaan mijn goede voornemens).
De spreekwoordelijke 'ping' kwam gelukkig donderdagavond om 19u, zodat ik wonder boven wonder rond 22u in de zetel kon ploffen. Zonder nachtgebraak of stress. Hoera voor mezelf.

Ella wou graag een 'popje met een sleuteltje' worden. Zo eentje waar je aan draait en dat dan begint te dansen. Liefst in een kleedje met twee kleuren en een brede rok. (knipperknipper met puppy-oogjes)Check kleedje met twee kleuren (patroon: SVDHZ2), brede onderrok en extra credits voor de ronddraaiende gouden sleutel.

Noor kwam met een gekker idee af. Zij wou een dame op een tafel zijn (u fronst nu ook uw wenkbrauwen? Ik deed dat ook, vandaar dat er tekeningetjes aan te pas kwamen)
Uiteindelijk bleek dit de simpelste en misschien wel meest haalbare outfit van haar carrière te zijn.
De moeilijkheidsgraad zit in het knippen van het karton. Ik kan u maar één foto tonen, aangezien er plots een windvlaag opstak en haar tafellaken ging vliegen.


Deze ochtend moest er noodgedwongen naar school gewandeld worden. Een ander voertuig was geen optie.

Stof: De stoffenstraat Kasterlee

Stof 2018: 5 in, 10 uit.

8 opmerkingen:

 1. De max, de zotte ideeën van jouw dochters! En geweldige uitvoering! Een dame op een tafeltje 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die vindingrijke ideeen! En wat een uitvoering, geweldig! Ik ben al benieuwd naar volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof!! Handig, een creatieve mama die de wensen van de dochters kan omtoveren tot zo'n mooie creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha die tafel :) ze zullen beiden nogal bekijks gehad hebben! heelleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedere keer als die carnavalgekte losbarst op het meest foute moment van het jaar - wij doen maar aan carnaval als het halfvasten is ;) - moet ik toch eens fronsen. Maar jouw creaties toveren een geweldig brede glimlach op mijn gezicht, die creativiteit van jullie is onbetaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen