maandag 26 februari 2018

Sew Challenge Drie

Voor de derde keer neem ik deel aan de Sew Challenge van Davina.  Deze keer werd ik gekoppeld aan Johanna, een tot op dat moment voor mij nog een onbekende.
Ik  haar speurde heel haar blog na en daagde haar uit. Haar creatie kon je vorige week al bewonderen. En ik kan alleen maar zeggen: dubbel en dik geslaagd, Johanna!

Mijn drie criteria die ik van haar kreeg, vond ik superorigineel:
1. Gebruik het oudste of toch bijna het oudste stofje van je collectie 
2. Gebruik iets gerecycleerd. Een rits, knopen,...
3. Zorg voor een link met muziek! In de stof, in het patroon of het doel van het voorwerp of kledingstuk,...

Over het eerste criteria moest ik niet lang nadenken. Onlangs deed ik grote kuis in mijn stoffenvoorraad, en toen hield ik mijn oudste stofje nog in mijn handen. Twijfelend of ik het ooit nog zou gebruiken. Toen ik het kocht op de uitverkoop bij Strass, was ik op slag verliefd en sloeg ik meteen twee meter in. Het stofje is superzacht, en dat is ook de reden dat het mocht blijven, want van de print ben ik al lang niet meer zo zeker. 
Door deze uitdaging mocht de lap dan toch eindelijk uit de voorraad komen. 
Ik moest niet lang zoeken naar een geschikt patroon, in een aantal tijdschriften steken post-its, zodat ik gerichter kan zoeken naar dingen die ik nog wil maken.
In een oude Burda Easy vond ik een mooie bombervest, die hoog op mijn lijstje stond.


Ook het tweede criteria was niet zo moeilijk, ik paste het zelfs twee keer toe. Ik recycleerde een oud stukje van een zwart kleed en knipte een reepje om tussen de mouw te steken, zodat de drukke stof iets gebroken werd. Gerecycleerde stof: check!
Het oorspronkelijke patroon voorzag opgestikte zakken, waarschijnlijk toen ongelooflijk hip, maar niet helemaal mijn ding. Ik besloot de patroonbeschrijving van de Moiano erbij te nemen en de steekzakken op de wijze van Straightgrain toe te voegen. Ik gebruikte hetzelfde stukje gerecycleerde zwarte stof en maakte hiervan de zakken. Recyclage patroon: check!


Het moeilijkste van de hele challenge was het derde criteria, de link met muziek. Oorspronkelijk dacht ik een labeltje met een muzieknoot ofzo toe te voegen, maar tijdens het weekend was ik zo bezig met het maken van de bomber, dat dat uit mijn hoofd ging. 
Wel kan ik zeggen dat dit jasje heel veel mee op uitstap zal gaan, ook naar optredens, zowel op als voor het podium. Dus hopelijk vindt Johanna dit dan ook een beetje geslaagd. 
(en anders ben ik met 2 op 3 ook tevreden.)

Benieuwd naar de andere uitdagingen deze week? Kijk dan vlug bij http://blogrevolution.be/ ,8 opmerkingen:

 1. Zeker en vast geslaagd! Dat het zal gedragen worden op een podium is toch een dikke 3 op 3 hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 3 op 3 :) mijn idee van die derde uitdaging was idd een kledingstuk waarmee je zou willen op een podium staan, of naar een concert gaan, maar ik wou het opentrekken ;) dan was je wat vrijer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof jasje! Meestal ben ik niet zo voor die repen in de mouwen, maar hier past het perfect! De link met muziek? Ik vind het jasje een hoog rock and roll gehalte hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo’n hip en uniek stuk! Je zou er in de winkel een pak euro’s voor moeten neertellen. Echt geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen