Doorgaan naar hoofdcontent

Doe de Isa!

Wie de voorbije week nog niet van Isa gehoord heeft, zat vast even op een onbewoond, wifiloos eiland.
Isa is het nieuwste toppertje onder de naaipatronen. Een patroon voor een trendy jurk, sweater of crop top, met korte of lange mouwen, met mogelijkheid tot colorblock in voorpand en/of mouwen. Kortom Isa is zo veelzijdig dat je er gerust een heel deel in de kast kan hebben hangen zonder dat je hetzelfde zal aanhebben.
Isa is beschikbaar van maatje 80 tot 158 en voor de snelle bestellers: tot 1 april krijg je bij aankoop van je patroon gratis het patroon voor dames! Haast je maar!

Wij deden de test en keurden het goed. Niet één, niet twee, maar drie keer (en waarschijnlijk zullen er nog wel versies volgen)

Mijn testversie maakte ik voor Noor uit een restje jaquard. De V-vorm boezemde me wat angst in, maar dankzij de geweldige stap-voor-stap-fotohandleiding is dit echt een makkie. Ik gebruikte voor de colorblock gewoon de binnenkant van de stof. Die lijkt hier op de foto wel bruin van kleur, maar is eigenlijk roze/paars.


Omdat de eerste versie zo in de smaak viel, werd er al snel een tweede gemaakt. Ook uit een lapje stof uit de voorraad. Ideaal om dit paasweekend te dragen.Ondanks dat Ella een jurkjesmeisje is, stond ze in de rij voor een sweater. Ik ging deze keer voor puur gemak, en maakte een sweater zonder opties. Stof uit de voorraadkast, bijpassende paspel en een strijkapplicatie doen dit truitje schitteren. (en let goed op de tekst: met de hand geknipt, daar ben ik misschien nog wel het meest fier op). Foto's werden snel genomen na een bezoekje aan een shop-upmarktje, waardoor mijn model geen bijpassende rok wilde aantrekken. Gelukkig matcht haar haar wel met de kleur van de sweater.
Dank u, Isabel, voor dit prachtige patroon!

Stofjes: uit mijn voorraad
Patroon: Isa, nog tot 1 april krijg je bij aankoop het sweaterpatroon voor dames gratis


Stof 2018: 7 in, 13 uit

Reacties

  1. Oh geweldig Hanne! Allemaal kei schoon, dikke merci! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig!! Ook met een Eva Mouton stofke! De mijne worden morgen geshowed, eveneens 3 stuks! 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fan van uw dochter vrouw, écht fan. Fan van het haar, de attitude, de sweater, ja, zelfs de rok!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo