zaterdag 3 maart 2018

Een beestige verjaardag!

Jarige dochters verrassen, elk jaar wordt het moeilijker en moeilijker. Niet dat de speelgoedkasten hier uitpuilen (hier geldt de regel: als het niet meer in de kast past, moet er eerst iets anders verdwijnen), maar eigenlijk hebben onze meisjes alles wat ze nodig hebben.
En toen was er *ping* Urban Jungle Dolls en *ping* het Sewnaaizweekend. Khoef hier niet veel woorden aan vuil te maken. Alles viel gewoon in de plooi.

Een week voor Ella haar verjaardag vertrok ik op naaiweekend. Met veel stof en patronen, en vooral een lijstje met daarop mijn prioriteiten. Niet dat er iets 'moet' op zo'n weekend, het is eerder een kwestie van dat er iets 'kan' en 'mag'. Een weekend waarin er tijd en rust is, om te doen waar je dat moment zin in hebt.  In mijn tas stak ook alles om een pop te maken voor Ella. Zij werd dan al wel tien jaar, mijn kleinste meid is een echte knuffelbeer. En zot van alles wat zacht en schattig is. Een zelfgemaakt kado ontbrak nog in haar assortiment. Makkelijk punten scoren dus.

Het maakproces verliep van een leien dakje, werd enkel onderbroken voor veel Oooh's, Aaah's en een slokje cava en nam slechts een avondje in beslag. Bijpassende kledij werd de ochtend nadien gefabriceerd uit restjes van mijn collega-naaisters.
Ik ging voldaan naar huis. Een week voor een verjaardag al een geweldig kado in huis. Dat is me nog nooit overkomen.

Dat er hier eentje blij was, hoef ik jullie ook niet te vertellen waarschijnlijk. De eenhoorn werd prompt 'Liana' gedoopt (omdat die er uitziet als een Liana, mama, roloog) en volgt de dochter sindsdien overal.

Patroon: Urban Jungle Dolls van Petit à Petit + Family, (het patroon bestaat uit 5 afzonderlijke crews, met telkens drie varianten. Ik koos de Eenhoorn uit crew 3)
Stof: uit de restjesbak van de Stoffenstraat en uit de restjesbak van ons naaiweekend.

Stof: 6 in, 12 uit

4 opmerkingen:

  1. Zie ze knuffelen! Het blijft een geweldig beest, die zelfgemaakte eenhoorn. Ondanks (dankzij?) de cava is dat toch allemaal goed gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, ik moet die hier dringend ook maken, en gij weet wel voor wie! :-D

    BeantwoordenVerwijderen