vrijdag 17 augustus 2018

Big Hawk Boekentas

Op mijn eindeloze to do lijst stond een boekentas. Maar wegens geen interesse van de dochters, en mijn ook eindeloos uitstelgedrag bleef die dus ergens onderaan bengelen. Tot Piekewieke testers zocht voor haar nieuwe patroon, de Big Hawk. Het ideale moment om van lijstjesschrapperij te doen.


Lieve maakte een prachtig patroon, met een nog voorbeeldigere handleiding. Stap voor stap word je door het patroon geloodst. Ik leerde over verschillende verstevigingen, over hoekjes en kantjes en kon tussendoor niet genoeg krijgen van mijn naaisel en alle leuke details.Om mijn kastinhoud te doen dalen, zocht ik daar matchende stofjes en leertjes. Ik vond er ook een deel van de fournituren en kon meteen beginnen. Tot ik bij een item kwam dat niet in mijn voorraad aanwezig was. Gelukkig is er Huis van Katoen, niet zo ver hier vandaag, die dan ook nog gewoon op donderdagavond open is. Dank u, Marlies, voor die luxe!

 

Het maken van een tas is niet persé zo moeilijk, toch maakte ik het mezelf niet altijd makkelijk. Af en toe wil ik een keer mijn eigen zin doen, en dan wringt het. Waarna mijn découvitje overuren draait.
Er zitten hier en daar nog foutjes, misschien dat ik me binnenkort toch maar eens waag aan een rondje tornen.In ieder geval is de Big Hawk een prachtige boekentas, die evt. zelfs dienst kan doen als laptoptas. Lieve maakt het je dubbel zo makkelijk, je kan de fournituren als pakket aankopen, zodat je niet naar de winkel hoeft. Ik knipte een avondje en naaide twee avonden. Dus jullie hebben nog tijd genoeg om klaar te raken tegen 3 september!


patroon: Big Hawk Boekentas
Stof: eigen voorraad

Stof 2018:17 in, 43 uit

6 opmerkingen:

 1. Knappe boekentas, Hanne! Ik vrees wel dat die tassenband het aan de slotjes het niet lang gaat houden, ik zie het nu al rafelen... En da's wel een moeilijke om op te lossen he? Ik zou daar toch een stofje rond naaien ofzo, voor extra stevigheid, want na al dat werk wil je natuurlijk wel dat die boekentas een jaar meegaat, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon is ook een beetje anders, maar ik was weeral wat hevig, en merkte mijn fout te laat op. Gelukkig zijn de linten vastgestikt aan het voorpand, voegde ik nog extra stiksels en onderaan een zigzag toe. Dus ik vertrouw erop dat deze wel blijft waar hij moet zijn en niet verder rafelt.

   Verwijderen
 2. Dat is een werkje waar zoveel tijd, energie en materiaal inkruipt maar o zo de moeite waard.
  Ik stel het ook maar uit en uit, ik haal het niet, die boekentas - na drie jaar mag zoonlief een nieuw exemplaar, en hij wil het liefst een handgemaakt, de lieverd - haalt ik niet tegen 1 september maar ik geniet mee van alle mooie exemplaren die ik her en der kan bewonderen.
  --voor die rafelende tassenband; wat rafelstop ertegen en als je dat niet in huis hebt doorzichtige nagellak, mod podge of boekbinderslijm--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd al het werk waard, ik zit er hier elke dag verliefd naar te kijken. En alle foutjes worden met de mantel der liefde bedekt! Hoera!

   Verwijderen
 3. Nu ben ik wel keibenieuwd welke gelukkige met deze prachttas naar school mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer knap! Ik durf daar niet eens aan beginnen. Ik denk dat mijn tornmesje ook overuren zou draaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen