woensdag 8 augustus 2018

Ik vulde mijn eigen kleerkast aan!

De zomer is niet zo mijn seizoen. Te warm, te druk, te vanalles. Geef mij maar de lente of de herfst, het moment waarop je de natuur ziet veranderen, van dorre bomen tot bloeiende bloemen, van kleurenpracht en lange wandelingen. Het mindere weer neem ik er met plezier bij.
Afgelopen weken leerde ik de zomer appreciëren. Het was niet van willen, het was van moeten, met zulke temperaturen kan je natuurlijk anders.
Zomerkledij is schaars. Je zal me niet snel met blote benen zien rondhuppelen. Iets met complexen enzo. Toch deed ik van selfish sewing.


Deze week kwam het Lux patroon voor dames uit, een prachtpatroon dat elk seizoen kan omgetoverd worden tot een geweldige jurk.  Bij Isabel kan je alvast inspiratie opdoen.
Ik ging voor de maxidress, tot op heden ontbrekend in mijn garderobe. Omdat ik vooraf niet zeker was of een lange jurk wel iets voor mij ging zijn, koos ik een niet te dure, asymmetrische streepjesstof uit. Mijn vrees bleek ongegrond. Luchtig, zalig om te dragen, makkelijk om te maken, casual, chique, .... alles in één kledingstuk. Ik ga het patroon niet te ver weg leggen, er zullen zeker nog verschillende versies volgen.Patroon: Lux voor dames, beschikbaar van maatje 34 tot maatje 48, inclusief gedetailleerde werkbeschrijving
Stof: Stoff.be

Stof 2018: 17 in, 40 uit

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dat is dan nog de mooiste. Vandaar al die afgeknipte hoofden!

   Verwijderen
 2. Echt geweldig geslaagd, Hanne! Maaktcer u nig zo maar een paar 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, jong, echt sjiek!! Uber-vrouwelijk en al!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt prachtig! Ik moet er ook dringend eens eentje maken zo te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai! Ge staat er goed mee! Zo ferm joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap uw niet-zomer-houding, ik kijk samen mee uit naar de herfst! Waar dit schone exemplaar perfect draagbaar zal zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, zo schoon! Staat je echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nice! Deze ga je lang kunnen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen