zondag 24 maart 2019

Jump!

Bij verjaardagen horen kadootjes. De laatste jaren voerden we een nieuwe traditie in. Onze meisjes kiezen wat ze willen doen die dag. We delen dus niet enkel pakjes uit, ook ervaringen. Omdat we in het dagdagelijkse leven niet zo meedoen aan commerciele toestanden, waren de meisjes het snel eens.
De dames beslisten unaniem om op uitstap te gaan naar Superjump, een trampolinepark.
Nu moet je weten dat dit mijn 'worst nightmare' is. Ik ben allergisch voor ruimtes waar kinderen luidkeels gillend rondhollen en waar garantie slechte muziek te luid door de boxen schalt. Je kan dit vergelijken met binnenzwembaden, schoolrefters en binnenspeeltuinen. Neem dan nog mijn beroepsafwijking bij (ik zie overal gebroken armen en benen, also de worst nightmare), dus ik moet jullie niet vertellen dat ik even moest slikken toen ze dit meedeelden. Mijn hel!
De dochters ompraten was een optie, maar die werd niet benut, je kan toch geen verjaardagskado weigeren? Puppyblikjes en de mededeling dat iedereen, echt iedereen, daar al geweest is, deden me bezwijken. Dus vanmiddag was het zover.
Het lot stond me bij. Vandaag scheen de zon het hardst van de hele week, dus besloot de rest van Vlaanderen om een buitenactiviteit uit te oefenen. Er stonden welgeteld vier auto's op de parking. Het aantal aanwezige kinderen was beperkt tot 10, mijne inclusief.
Wat met meteen opviel, was de ruime cafetaria met grote ramen, waardoor je niet het gevoel krijgt in een bunker te zitten. Er is een afgescheiden stuk, maar ook een balkon, vanwaar je iedereen kan gadeslaan. Het kleurenpallet werd beperkt tot zwart, blauw en oranje, hip en trendy voor de jeugd en niet te schreeuwerig voor snel overprikkelde moeders zoals ik.


Ik hoef jullie niet te vertellen dat de dochters zich amuseerden. Ze sprongen op verschillende trampolines, doken in de foam pit (soort van ballenbad), leefden zich uit in het avonturenpark en lieten me hun beste salto's zien. De kwaliteit van de foto's is verre van perfect, het is nu eenmaal niet zo makkelijk om stuiterende kinders vast te leggen.
Ik overleefde de namiddag, en de dochters gelukkig ook. Nu kunnen ze een jaar lang nadenken over hun volgend kadootje!


Praktisch: Superjump
- aan de check-in dien je eenmalig speciale kousen te kopen
- je springt per uur, en dit gaat steeds in op het uur.
- springen kan vanaf 6 jaar, en ook mama's en papa's kunnen hun kunsten laten zien
- ook als je niet wil meespringen, mag je het terrein betreden, mits het uitdoen van schoenen.


Deze post werd op geen enkele manier gesponsord. Uitstappen op tienermaat, er wordt nog te weinig over geschreven. Ik wil graag andere moeders met tieners op deze manier inspireren.

1 opmerking:

  1. leuke uitstap! Ik onthoud die voor mijn man zijn metekindje (net 10 geworden) al zullen we dan waarschijnlijk haar papa moeten overtuigen dat die gebroken botten enzo wel meevallen ;-) (al kan het mss helpen dat manlief ook verpleegkundige is met dgh :-p )

    BeantwoordenVerwijderen