maandag 27 mei 2019

Urban Style meets Fibremood

Hebben jullie dat ook voor? Je staat in de winkel aan de kassa en de dame voor u heeft een rol prachtige stof vast. Ze neemt haar deel en ik hoor de kassière zeggen: nog één metertje en dan is deze al uitverkocht. Wat doen jullie dan?
Zo ging ik dus een tijdje geleden naar de stoffenwinkel en stond ik iets later weer buiten met meer stof dan op de planning stond. Ik kon het laatste metertje Flower Garden toch niet laten liggen?

Al van in de winkel wist ik wat ik met het lapje ging doen. De Berlin Beat werd al meerdere keren gemaakt, en blijft een topper. Ideaal tussenseizoensgerief. Het metertje stof werd aangevuld met de bijpassende kleur French Terry. Zo verkreeg ik een hippe, sportieve bomber.


Een tijdje geleden maakte ik de Connor vest van Fibremood (ongeblogd zelfs) voor de dochter, en ik was op slag verliefd op de boordband hiervan. Tikkeltje anders dan bij de Berlin Beat, maar zeker een mix and match waard.


Het werd een naaistuk in stukken en brokken, wat resulteerde in heel wat getorn, niets zo onefficiënt als dingen raprap willen doen. Maar hé, ik zette door en ben oh zo blij met het resultaat.


Patroon: Berlin Beat uit Urban Style van Byevamaria
enkel de boordband zette ik in volgens het patroon Connor van Fibremood
Stof en fournituren: SYAS van bij Huis van Katoen

Stoffenstand 2019: 22 in, 23 uit (hoera)

6 opmerkingen:

 1. Heel mooie bomberjas ! Je staat goed met dat donkergroen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon! En idd je kon dat metertje toch niet laten liggen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik begrijp je volledig, ik heb ook altijd zulke 'problemen' aan de kassa. Het kinderlijke idee van "als zij dat speelgoed vast heeft, wil ik het ook" zit er toch nog ergens in ;-) Gelukkig belandde die aankoop niet in de kast bij jou maar werd het een bomber die vast veel gedragen gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel schoon die bomber! Gelukkig dat je dat niet hebt laten liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! En het tekort aan stof is ideaal opgelost door de mouwen in een effen kleur te maken. 't Is zelfs specialer dan wanneer alles in één soort stof gemaakt zou worden.

  BeantwoordenVerwijderen