Doorgaan naar hoofdcontent

Voor het goede doel



Misschien heeft u al wel eens gehoord van 'de 1000km van Kom op Tegen Kanker'? Zo niet, even goei vrienden. Ik wist tot over een half jaar ook niet wat het inhield.
Onze spoedgevallendienst wil steun betuigen aan alle collega's, families en vrienden die te maken hebben met kanker. Afgelopen jaar werden we hiermee van dichtbij geconfronteerd: een collega verloor zijn zoon en een andere collega werd ziek. En daarom schreven we ons in. Eerst één ploeg, die al gauw verdubbelde, en intussen fietsen al vier ploegen mee. Elke ploeg bestaat uit 8 fietsers die elk afzonderlijk 125 km afleggen, zodat er na 4 dagen 1000 km afgelegd is. We fietsen niet zomaar, elk team zorgt voor 5000 euro startgeld, dat gaat naar kankeronderzoek.*

Home


En ik, met mijne grote mond, fiets mee. U fronst nu een wenkbrauw? Begrijpelijk. Ik, die tot een half jaar geleden niet verder fietste dan van hier thuis tot aan het scholeke, ga 125 km fietsen.
Een geldige reden om minder te naaien (gelukkig is het nog geen zomer en kunnen mijn kinders nog in hun winterkleren). Ook om minder te kuisen, meer van huis te zijn, meisjes te laten ineten, veel babysitgezoek en ga zo maar door.Het enige dat nu telt is trainen, zorgen dat ik genoeg kilometers doe. Allemaal voor het goede doel.
Ik heb het me al beklaagd. Het is dikwijls puzzelen om kindjes weg te doen om op tijd te kunnen vertrekken. Wind, regen, koude werden getrotseerd, en geloof me, de wind waait meer uit de verkeerde richting dan uit de goei. Er werden al wat traantjes gelaten als mijn benen niet meer meewilden. Maar ik geef niet op.
Volgende week is het zo ver: donderdag 17 mei fiets ik van Brussel naar Mechelen. Dus ... allemaal duimen voor mij.

*Het volledige, officiële van het gebeuren kan u nalezen op www.1000km.be.

Reacties

  1. Ik had er nog niet van gehoord, nu dus wel en ik vind het top dat je 125 km gaat fietsen voor dit doel. Succes met trainen en natuurlijk 17 mei veel succes!!!

    groetjes, Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel knap! Ik duim mee voor zacht weer én wind vanachter donderdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hee hallo, ben net op je blog beland. Jij hebt echt een super leuke stijl van schrijven. Heb er al van genoten. Zeg, een knappe fietsprestatie. Hoe ging het? Ik ben sinds kort ook een semi'wieler'toerist geworden. Kocht zelfs een andere fiets om beter en sneller te kunnen. En hoe meer ik train, hoe meer ik wil trainen. Laat gauw weten hoe je 125km is afgelopen hé. Ben benieuwd. Groetjes Lut (Nona's)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Yushu

 De nieuwe Fibremood (nummer 25intussen al) deed mijn hoofd tollen. Een prachtige herfstcollectie , maar mijn brein is nog in zomermodus. Daarom koos ik voor een top die nu al kan gedragen worden, maar perfect nog een tijdje meekan. Yushu is de naam van een patroon voor zowel een jurk als een bovenstuk. De snit is eenvoudig, het is de afwerking van de schouders die mij meteen in het oog sprong. Plooitjes, een schoudervulling, ik zag het al zo voor me.                               Het maakproces viel iets tegen. Ik koos voor een soepelvallend stofje en ploeterde met de afwerking van de armsgaten. De bijpassende elastische biais die ik kocht, was te zwaar, deed het geheel volledig uitlubberen. Biais gemaakt van de stof zelf, zorgde ook voor een dikte, die de top geen eer aandeed. Dus na veel zuchten, tornen, naaien, zuchten, tornen, naaien,  en dat nog eens maal 3, besloot ik de armsgaten gewoon af te werken met een zelfgeknipte boord uit mijn laatste restje stof.  Het beleg dat werd vo