dinsdag 23 oktober 2012

Vol

Ik ben jaloers op mensen die relaxed door het leven kunnen gaan. Dat lukt bij mij echt niet. Mijn hersenen zijn continu aan het ronddraaien, ze staan geen seconde stil.
Mijn leven is voortdurend één grote puzzel: een job met onregelmatige uren, het huishouden, de weinige vrije tijd, altijd ben ik stukjes op hun plaats aan het leggen. En neem van mij aan dat het een hele grote puzzel is.
Ik heb dan al het grote geluk dat ik huishoudelijke taakjes heel erg lang kan uitstellen. Zo wordt er alleen gewassen (kleding welteverstaan) tijdens het weekend. Strijken in principe ook, maar het gebeurd meer dat er nog een mand staat van de week voordien, waaruit het hoogstnodige uitgehaald is. Herkenbaar? Of ben ik gewoon een luie trees. Maakt niet uit, ik geniet meer van een leuke herfstwandeling dan van een lege wasmand.
Er zijn hier toch nog een aantal projectjes die ik wil afwerken, en daar ga ik me de komende weken extra voor inzetten. Deels omdat het echt wel nodig is (bijvoorbeeld de wintergarderobe van mijn meisjes), deels om ook een beetje rust in mijn hoofd te krijgen. Niet dat ik dan lege gaten in mijn hersenen krijg, want die vullen zich wel snel wel met nieuwe hersenspinsels.
Ik ga jullie zeker niet op jullie honger laten zitten. Binnenkort zullen jullie resultaten te zien krijgen, binnenkort ...

9 opmerkingen:

 1. Ik verbaas me zeer vaak over wat moeders allemaal gedaan krijgen. Ik zie het mezelf echt niet doen. Dus voor mij ben je sowieso al een heldin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel herkenbaar. ben nu nog thuis van bevalling binnen twee weken terug beginnen werken en ik maak mij er nu al zorgen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ehh ja, herkenbaar. Helaas. Ik doe ook veeeel liever iets leuks dan iets in het huishouden, en dat gebeurt dus ook regelmatig. Maar ik blijf daar wel relaxed onder ;-) Een schuldgevoel heb ik er dan weer wel van. Af en toe toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel herkenbaar :-) in mijn hoofd is het meestal ook chaos, veel te veel willen, maar serieus veel tijd tekort (en zin ook hihi). Geniet maar van de herfstwandelingen, die strijk gaat niet lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tuurlijk is dat herkenbaar! Wij werkende moeders hebben niet één job, maar meerdere, en ik krijg het ook maar net rond hier. Puzzelen, ik ken er alles van. "Soms droom ik wel ns dat de puzzel past." dixit Bart Peeters. Mijn geluk is Het Onderwijs :-) Ik ben zowieso op een deftig uur thuis, werk nu deeltijds en kan daardoor mijn schoolwerk doen tijdens mijn vrije uren. Zo blijven mijn avonden en weekends vrij. En ik kan het huishouden ook héél makkelijk laten liggen, zenne! En de puzzel? Die zal wel nooit af geraken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad ook hier heel herkenbaar hoor. Mijn geluk is ook deeltijds te kunnen werken. Voor mij een zaligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Héél herkenbaar, maar ik ben dan ook écht een luie trees! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De woordverificatie voor bovenstaand bericht was trouwens 'sedcalme', hoe toepasselijk!

   Verwijderen
 8. yep ook hier een knik van herkenning!

  BeantwoordenVerwijderen