dinsdag 25 juni 2013

Gepikt

Naaien kreeg ik met de paplepel ingegoten. Urenlang zat moederlief achter het naaimachien. Toen interesseerde het me zo niet, maar de laatste tien jaar is naaien een deel van mijn leven geworden. Het naaimachien van moederlief werd regelmatig gestolen om dan te vergeten het weer terug te brengen.
Vorig jaar  heb ik zelf een naaimachien gekocht en het geleende machien netjes teruggebracht.

Intussen zijn wij dus groter en wordt er door moederlief nog wel genaaid. Vorige week kreeg Noor nog een nieuw jurkje van haar grootmoe (jaja, zo noemen wij mijn moeder) kado.
Het stofje komt van bij Klijntje, een superleuke webshop. Toevallig woont Klijntje bij grootmoe in de straat. En ben ik daar al meerdere keren daar gestopt (en zal dat in de toekomst zeker nog vaak doen). Zo makkelijk. Bestellen, afhalen en naaien maar.
Het idee van het kleedje leende grootmoe ook uit haar collectie. Want bij Klijntje kan je ook terecht voor zelfgemaakte kledij.

En wat de keuze van t-shirt, legging en kousen betreft, daar kan ik uren over discussieren met de dochters, ik ben tegenwoordig al blij dat ze allemaal dezelfde kleur hebben.

9 opmerkingen:

 1. Wat een titel ;-) om schrik van te krijgen! 't is wel echt een origineel stofje (al zeg ik het zelf ;-) )
  en ze draagt het met stijl (in combinatie met het rood dan toch ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik wou de titel eerst 'Stelen' noemen, dat had ook nog gekund, maar dat zou niemand, behalve jij snappen.

   Verwijderen
  2. ik denk dat ik hem ook nog wel "heb" ;-)

   Verwijderen
  3. Ik snap 'Stelen ' ook!
   En ik ben fan van grootmoe, de enige die evenveel babbelt als mij tijdens het bloed geven, hoera!

   Verwijderen
 2. Dus daar komt jouw talent vandaan!!
  Heel mooi jurkje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk nog eens iemand met een grootmoe. Een naaiende nog wel. Dezelfde als de mijne kan het echter niet zijn, daarvoor is Klijntje wat te ver weg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn grootouders zijn er ook nog, dus er bestond al een moemoe en vava, andere namen (oma, bomma, moeke, ...) passen niet bij mijn ouders, daar zijn ze nog wat jong voor, na wat zoeken kwamen we bij grootmoe en grootva, en dat werd langs alle kanten goedgekeurd.

   Verwijderen
 4. voor Klijntje kan het alleen maar een compliment zijn dat er af en toe eens bij haar geleend wordt! Zeker als het zo'n schoontjes worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi! Een zeer gewillig model heb je daar!

  BeantwoordenVerwijderen