dinsdag 6 augustus 2013

Denaldi

Wekelijks valt hier het reklammeke van den Aldi in de brievenbus. En elke week verbaas ik me over wat ze in de aanbieding hebben. Meestal zit er een rode draad in de weekaanbiedingen. Zo vind je er vanaf morgen een heel assortiment schoolspullen terug: passer, meetlat, cursusblok, lijmstiften, ...
Niet abnormaal, binnen een paar weken is de vakantie weer voorbij, dus moeten de schooltassen nu stilaan terug gevuld worden.
Wat echt wel niet in het rijtje past, is een imitatievetplant. Jaja, een imitatievetplant.(zie p11 van het wekelijkse blaadje) Een woord dat niet alleen een hoge score opbrengt bij het scrabblen. Wie in godsnaam verzint zoiets. Als er nu één plant is die net geen verzorging nodig heeft, dan is het wel een vetplant. Je kan voor 3.99 euro net zo goed een echt model aanschaffen, wat zeg ik, misschien wel twee of drie.
Terwijl ik nog een beetje verbaasd verderblader, valt mijn oog op een wel gekke prent (p17). De bijhorende titel is zo mogelijk nog gekker: Ledneklicht. Het duurt even voor ik doorheb waar ik de juiste klemtoon moet leggen.' Led-nek-licht, flexibel licht voor allerlei toepassingen'. Op het plaatje is een meneer een zekeringenkast grondig aan het bekijken.  Help, het ligt misschien aan mij, maar ik kan geen enkel andere toepassing bedenken voor dit gekke gereedschap.
Soit, waarom ik eigenlijk over het reklammeke van den Aldi begon. Er staan sinds kort ook receptjes in. Geen wereldschokkende nieuwe dingen, maar wel leuk om inspiratie op te doen. (zegt ik, die elke dag aan mijn collega's vraag wat ze nu weer gaan klaarmaken) Deze week is het Capellini met scampi's en rode pesto.
Als het de bedoeling is om mensen naar hun winkel te lokken, met het recept in hun handen, buip, dan is dit deze keer volledig mislukt. Ik duik de kast en de diepvries in en maak een lekkere variant van hun recept. Een foto van het resultaat, dat was eigenlijk het doel, is jammer genoeg niet gelukt. De pasta was sneller op dan hij gemaakt werd. Voor herhaling vatbaar dus.
(en voor diegenen die curieus zijn, je kan alles bekijken op www.aldi.be)

6 opmerkingen: