woensdag 5 maart 2014

Piep piep piep HoeRaar!

Om de dochters toch een klein beetje cultuur bij te brengen, trokken we afgelopen dinsdag naar Leuven, de studentenstad bij uitstek, die ook drie jaar mijn thuisbasis was. Jammer genoeg had ik toen niet echt aandacht voor de stad zelf, ik herinner me vooral de verpleegstersschool, mijn kot, de binnenkant van enkele café's en natuurlijk de Gasthuisberg. Maar Cultuur? Niet tegengekomen.

We parkeerden de auto aan het station, dat voor kinderen ook al een bezoekje waard is, en wandelden zo het centrum in. De winkelstraat werd genegeerd, we kozen voor een alternatieve route (lees: ik moest voorbij  Hexagoon) om zo tot op het Ladeuzeplein terecht te komen. Het kunstwerk van Jan Fabre werd bewonderd en goedgekeurd door de dochters. Het zonnetje scheen,  de meisjes hadden plaats om rond te lopen en wij slenterden achterna.


Ik ontdekte dat het voor mij altijd bewegende Leuven toch ook zijn rustige plekjes heeft. 


Op het Hogeschoolplein werd even gepauzeerd en genoten van een warme choco.
 Bij lekker weer is het terras van De Werf een echte aanrader.

Natuurlijk konden we niet voorbij de Kotmadam gaan. De Piepkes, drie topmuzikanten ( Frederik Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet) die de zaal vulden met heerlijke kindermuziek, zorgden ervoor dat onze dag nog leuker werd afgesloten.
 Dit trio brengen muziek voor de iets oudere kinderen. Hun liedjes zitten muzikaal heel goed in elkaar en de teksten gaan iets verder dan de gewone kindermuziek. 

Wie denkt een Kapitein Winokio-variant te ontmoeten, heeft het grondig mis. Jammer genoeg zaten er in de zaal heel wat kinderen die net te klein waren, waardoor iets rustigere nummers niet tot hun recht kwamen.
Maar wij genoten van de voorstelling. 

 Zoek de dochter!

7 opmerkingen:

 1. Allé, die twee gele jasjes ben ik niet tegengekomen in de Werf dinsdag! Maar ik ben akkoord wat de prachtige-en-zalige-stad betreft: wat ben ik graag student in Leuven! En zelfs eentje mét aandacht voor de gebouwen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ah, gij wilt er voor de zoon ook eentje? Neen, de ene is gewoon een A-lijntje.

   Verwijderen
 3. De werf was vorig jaar mijn favoriete plaats in Leuven! en ja Leuven kent veel prachtige rustgevende plaatsen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig seg, ben nog nooit in Leuven gweest,een schande ik weet het.
  En die jasjes,hm hm,zooooo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen