woensdag 16 september 2015

Nog eens een test: de Coffee cup dressDe laatste weken waren druk. Niet alleen het einde van de vakantie, het begin van het schooljaar, het begin van allerhande hobby's, ook haalde ik het weer in mijn hoofd om ja te zeggen tegen een patroontest.
Waarom? (dat vraag ik me dan ook dikwijls af) Omdat deadline-testen me toch achter mijn naaimachine dwingt.
Deze keer twijfelde ik toch even. Het patroon was niet meteen iets dat ik in de kleerkast van de meisjes zag hangen. Maar dat was net de uitdaging. Ik ging overstag en dook in mijn stoffenvoorraad.
Testen is ook één van de manieren om mijn overdaad aan stof te doen slinken. En het werkt nog ook. Sinds een jaar koop ik geen stofjes meer (met uitzondering van de stofjes van Strass, later hier meer over), en dat is intussen te merken in mijn stoffenhoek. Hoera voor mezelf.

Maar we wijken af, ik wou jullie mijn versie van de Coffee Cup Dress van The Bella Sunshine Designs laten zien, een jurkje dat er misschien wat prinsesachtig uitziet, maar daarom net in smaak valt bij de jongste dochter. En ik vind dat ze er nog net mee wegkomt.Het patroon is beschikbaar voor meisjes van 1 tot 12 jaar, al betwijfel ik of een beginnende puber het nog wel oké vindt.
Ik koos, gezien het naderende winterseizoen voor een babyribje, gebruikte geen contrasterend stuk voor het middenvoorgedeelte, maar hield het sober.Dochterlief wou het jurkje wel aan, maar weigerde een fotoshoot. Een beetje omkoperij met huisdieren leverde aanvaardbare foto's op. En zeg nu zelf, deze laatste is toch superschattig?
(en nu ik de foto's van dichterbij bekijk, ik denk dat de fronsdraad nog in het rokje zat, toen de foto's genomen werden)
Patroon: Coffee cup Dress van The Bella Sunshine Designs

4 opmerkingen:

 1. Supermooi, die mag zo op de koffie komen bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. <3 kinderen met diertjes!
  EN mooi kleedje ook, natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik droeg al een 152 toen ik 10 was, en had zo'n prinsesserig jurkje toen zeker nog geapprecieerd! Tof bovenstukje, het doet mij een beetje denken aan de appelen&peren-shirt uit ZoGeknipt2.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een schoontje, heel goed getest :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen