woensdag 3 januari 2018

Lou Box Dress

Voor mezelf naaien, het blijft iets moeilijk. Haat-liefdeverhouding met mijn lichaam, je weet wel. Toch laat ik mezelf af en toe verleiden, met wisselend succes (en je begrijpt wel dat de mislukkingen hier niet altijd tentoon gesteld worden.)

Onlangs zag ik een testersoproep van Beth van de blog sewdiy.com, een blog die ik niet kende, maar waar ik intussen al een paar keer ging snuisteren.  De testperiode liep vlak voor de feestdagen, dus ik zag er meteen mijn ideale kerstjurk in.

Beth ontwierp een variant op de Lou Box Top, de Lou Box Dress, een jurk met twee variaties. Ik koos voor het oversized model, makkelijk om mijn moeilijk lijf in weg te steken.
Het patroon zit makkelijk in elkaar, ideaal voor beginners, en ook perfect voor luie naaisters zoals ik.
De maattabel gaat van XXS tot XXL en de jurk kan perfect in rekbare en niet rekbare stoffen gemaakt worden. De jurk is achteraan iets langer dan vooraan, wat voor een fijn accent zorgt.

Het maken van een jurk voor mezelf is dan al moeilijk, het nemen van foto's is nog een ander paar mouwen. Poseren is niet mijn beste vak. En een fotograaf vinden ook niet.
Deze jurk werd vrij last-minute gemaakt, dus moest ook last-minute op de foto.
Foto's werden genomen door manlief. Het was ook de moment om mijn verjaardagskado (een heuse lampenset en doek) uit te testen. Vergeef me als er soms wat veel of weinig doek te zien is. De foto's zijn verre van perfect, gelukkig is de jurk dat wel!
Stof: De Stoffenstraat
Patroon: Lou Box Dress

7 opmerkingen:

 1. De kleur staat je superleuk! En poseren, vertel mij wat šŸ˜‰
  Wel een cool verjaardagscadeau, dat zou hier ook op de lijst mogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat een mooie kleur bij jou! Je staat super in je feestjurk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt zeker en vast een blijvertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik snap je maar al te goed; dat poseren gaat mij ook niet af, godsgruwelijk vind ik dat! Naaien voor mezelf - schaterlach, en mijn moeilijke lijf - dat gaat me alsmaar beter af, ik vind het ook fijn als kleding me past en met winkelgerief is dat niet zo.
  Proficiat met je verjaardagscadeau, ik heb zo een vermoeden dat we dat nog wel vaker zullen zien passeren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een topper! Mooie kleur ook. En dat lijkt me een zalig patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie jurk en dat ziet er een zalig stofje uit!! De kleur staat je in elk geval erg goed!

  Ik vind het ook verschrikkelijk om te poseren, toch weer iedere keer mezelf een beetje pushen... al merk ik wel dat het me beter afgaat als degene die foto's trekt me op mijn gemak kan stellen door mijn aandacht af te leiden door of me aan't lachen brengt...

  BeantwoordenVerwijderen