dinsdag 9 januari 2018

Tienergerief

Ik bestelde nog niet zo dikwijls stofjes online. Een beetje uit angst dat het zou tegenvallen. Niet dat webshops hun stofjes niet mooi presenteren, neen, maar ik ben eerder van het fysieke type. Soms word ik niet persé verliefd op een printje, maar kan een lap stof zo leuk aanvoelen dat er toch een klik komt en het uiteindelijk op mijn stoffenstapel terechtkomt.
Een tijdje geleden passeerde ik de mand met laatste metertjes in het plaatstelijke stoffenwinkeltje. Bovenop lag een lapje te roepen 'Neem me mee'. En ik kon moeilijk weerstaan.Eenmaal thuis had  Noor maar één zintuig nodig om het stofje op te eisen. Het is namelijk zo zacht, dat je er wel zou in willen wonen. Het voelt wat gemoltoneerd aan en is ook doorstikt zoals gewatteerde voering. Zalig gewoon. En wat het motiefje betreft: manlief lag dubbel bij het woord 'pied de poule', alsof ik dat ooit zelf zou verzinnen, zo'n naam.
Ik koos voor haar een patroon dat hier al lang geknipt klaarligt, maar door tijdsgebrek nog niet eerder gebruikt werd. Gek, want uiteindelijk zit het op een wip en flik in elkaar. En dan vergeet ik nog te vertellen dat het gratis te verkrijgen is, zomaar, voor niets. Die lieve Griet weet perfect wat opgroeiende dames (en hun mama's) nodig hebben.

Noor werd net afgezet aan school, gepakt en gezakt, klaar voor een weekje skiklassen. En natuurlijk moest deze coole trui aan. Het vroege uur en de gezonde portie schoolreisbuikkriebels zorgde ervoor dat het poseren net vijf seconden duurde.
Patroon: Emmasweater
Stof: restje uit Het Stoffenwinkeltje


Stof 2018: 0 in, 1 uit

8 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat ze een heerlijke tijd beleeft in haar zachte trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had die husband van jou nu nog nooit van 'pied de poule' gehoord?! :-) :-) :-) Zo grappig!
  Fijne trui, die zachtheid zal haar zeker warm houden daar in de bergen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie de zenuwen precies door haar lijfje gieren op de foto ;-) Ze gaat het daar superleuk hebben!
  En wat die Emma trui betreft, hier werden er ook al een aantal gemaakt, is het favoriete sweater patroon van de dochter hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze staat er toch maar schoon op, in die 5 seconden ;).
  Ik hoop dat ze een geweldige week tegemoet gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. coole trui, voor die geweldig coole meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zeg! Dat zijn toch de leukste projecten: stof zien, de klik voelen, maken en dragen! Perfect!

  BeantwoordenVerwijderen