maandag 8 januari 2018

Goede voornemens

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens, die dan naar nog betere gewoonte al na een paar weken flagrant de mist in gaan. Ik moet er niet om liegen, elk jaar plan ik zoiets als minder snoepen, een paar kilo's afvallen, meer sporten, meer tijd steken in vriendschappen, leren neen zeggen, ... en wegens te weinig karakter en tijd komt hier niks van in huis.(en ik hoop dat jullie nu allemaal instemmend ja zitten te knikken) Dus dit jaar zou ik geen goede voornemens maken.
Tot Marjolein met een uitdaging kwam. Wat als we blogvoornemens zouden maken? Ik liet het even bezinken en kwam tot het besluit dat het misschien wel zou werken. (al kunnen we daar binnen twaalf maanden pas iets concreets over vertellen natuurlijk)
Om mezelf niet teveel druk op te leggen, besloot ik om vier voornemens te maken.
Bij deze probeer ik in 2018 officieel :
- elke maand van selfish sewing te doen (hoera, daar ben ik deze maand dan al in geslaagd!)
- mezelf wat meer toe te leggen op het maken van mooie foto's
- een stand bij te houden van mijn stoffenvoorraad (in en uit) in de hoop dat deze tegen het einde van het jaar wat slinkt.
- geen kadootjes meer te kopen, enkel homemade spulletjes worden uitgedeeld

Dit weekend ging ik alvast met het laatste voornemen aan de slag.
Ella werd uitgenodigd op een feestje van twee klasgenootjes. Ik maakt snel knikkerzakjes uit restjes stof, zodat er naast een centje toch een klein kadootje kon afgegeven worden.


Benieuwd naar ander goede blogvoornemens? Ga snel een kijkje nemen bij


10 opmerkingen:

 1. Geen cadeautjes kopen vind ik wel een leuke uitdaging. Veel succes met je voornemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent het jaar dus al heel goed gestart op het gebied van goede voornemens :-)
  Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk om idee om zelfgemaakte presentjes te geven. Ik ben benieuwd wat je zoal gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk kikkerzakje! Vergeet vooral geen plezier te beleven in het naaien... Veel succes met de goede voornemens! Just go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dapper, die homemade cadeautjes... ik zag ooit eens een -nochthans erg neutrale- Dorothy tas die ik cadeau gaf bij een ander verschijnen, dat deed toch zeer en ik moet zeggen dat ik sindsdien bijna niets meer maak om te geven. Ik zag op een verjaardagsfeest ook eens een prachtig handgemaakt tasje afgegeven worden met als reactie van de jarige "er zit niets in" en mijn goesting zonk nog wat dieper.
  En nu genoeg met mijn negativiteit; érg benieuwd naar wat je voor jezelf gaat maken, en hoe het met de rest van je -keihaalbare ;)- voornemens zal verlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met je plannen, stof in en uit (Haha herkenbaar). Naar al je zelf gemaakte cadeautjes ben ik benieuwd, dus die zal ik met plezier volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ook weer zo'n leuke! Die cadeautjes ben ik benieuwd naar... hier een familie die dat niet echt weet te appreciëren spijtig genoeg... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke voornemens, ook ik ben benieuwd naar de zelfgemaakte kadootjes! Vind ik zelf ook altijd heel leuk om te doen en om te geven, maar inderdaad, niet iedereen weet het te appreciëren...

  BeantwoordenVerwijderen