woensdag 22 augustus 2018

Ik breide een trui!

Jawel, ik herhaal: Ik breide een trui!
Niet zomaar een trui. Ik breide de Tara-mini, een breipatroon te vinden in de allereerste Fibre Mood. Onlangs schitterden ze met het (gratis) Frances-patroon, nu maken ze iedereen blij met hun nieuwe magazine, waar twaalf naai- en vier breipatronen in te vinden zijn.


Ik werd instant verliefd op de Tara, perfect gerief voor de oudste dochter.
Een beetje rechts, een beetje averechts, dat lukt nog wel. Maar verder dan een sjaal ben ik eigenlijk nog nooit geraakt. Tot nu dus. Het patroon wordt fijn beschreven en het lukte me dus werkelijk om een trui tevoorschijn te toveren. Breien met priemen nr 8 gaat vooruit als een trein. Ideale vakantiebezigheid.  
Wol zocht ik op zolder bij mijn moeder (daar ligt trouwens wol om mijn dochters tot hun achtiende verjaardag van truien te voorzien).
Ik gebruikte als basis Malou Light van Lang Yarns, een baby alpaca, een superzacht wolletje.
Om niet meteen aan een groot werkstuk te beginnen, maakte ik dus de Tara-mini. En Noor werd het gelukkige slachtoffer.


Omdat haar lijf hier en daar al een groeischeut vertoonde, verwacht ik binnenkort nog een groeispurtje. Zodoende verlengde ik de mouwen van het oorspronkelijk patroon wat, zodat de trui zeker niet ongedragen blijft. De trui is verre van perfect, mijn breiskills kunnen zeker nog wat bijgeschaafd worden. Maar ik ben fier op mijn breisel.
En de dochter zelf is in haar nopjes, ze wil in de trui blijven wonen!


Hoera voor Fibre Mood, hoera voor mezelf!

Meer inspiratie nodig? Kijk dan even op de Linkparty!

6 opmerkingen:

 1. Jaloers is het niet, ik zoek een overtreffende trap want ik vind dit patroon ge-wel-dig schoon. Helaas vrees ik dat meneer Khadetjes me aan de deur zet als ik me verlies in nog een hobby ;). Werk die wol van de zolder maar op, je doet er mooie dingen mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan anders wel een paar redenen geven om toch te beginnen breien: je kan het op verplaatsing, je kan ook gezellig bij de rest van het huishouden plaatsnemen ipv in een hoekje achter je naaimachine, je kan intussen vrolijk mee film kijken of babbelen (wat ook niet kan met een naaimachine, dan eindigt bij ons meestal elke conversatie op: 'Laat maar!', en het is superverslavend!
  Dus ik denk dat je meneer niet gaat klagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Chapeau, je mag hier terecht fier op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleurencombinatie!!! Wat zou ik toch graag zo kunnen breien, maar het zit er niet in vrees ik... echt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen