donderdag 3 december 2009

En ... klaar!


Een tijdje geleden was ik begonnen aan een ballonrokje voor Noor. Het patroon komt uit de nieuwste Bizzkids, het stofje van het stoffenspektakel en de stof van de binnenkant is een restje van een pyamabroek.

Het zag er allemaal heel makkelijk uit, tot het rokje bijna af was: hoe ik ook maar probeerde, ik kreeg het rokje en de voering maar niet juist aan elkaar gezet. Na een avondje prutsen en vloeken, is het me dan toch gelukt. En ik ben er weer fier op.
Ondertussen heb ik weeral een aantal dingen bijgeleerd:
-volgende keer steek ik vlieseline in de tailleband.
-aangezien dit een aanpassend modelletje is (ik maak meestal rokjes met een elastiek in de taille) is het natuurlijk veel te groot. Dus heb ik met de hand twee knoopsgaten in de achterste tailleband gemaakt (let niet op het gebroddel) en met daar een elastiek in past het rokje perfect.
Zaterdag is er een babyborrel van een nieuw neefje en dan mag Noor haar nieuwe rokje dragen. Eerst nog op zoek naar een passend t-shirt en bijhorende kousen (maar volgens mij kan je daar bijna elke kleur bij dragen)

Wat betreft het keren van kleedjes (of rokjes) met voering, volg ik de blog van Naais (http://naai-s.blogspot.com/) op, zodat ik volgende keer niet meer zo moet klungelen.

Groeten

2 opmerkingen:

  1. Echt heel tof! Bizzkids: dat ken ik niet! Moet k eens opzoeken! En zo leuk: mijn dochter heet ook Noor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Noor gaat zeker de show stelen op de babyborrel met haar nieuwe rok!

    BeantwoordenVerwijderen