dinsdag 15 december 2009

Poes (weer) kwijt!

Onze kat is weer verdwaald.
Moppie (drie, al onze vorige poezen heetten ook Moppie, gemakkelijk voor de kindjes) wandelt soms mee naar school (ongeveer 800 meter). Vandaag presteerde ze het zelfs om mee de speelplaats op te lopen. Maar mee naar huis komen, dat doet madam niet graag. Het is ondertussen al de derde keer. De eerste keer is ze ongeveer twee maanden van huis geweest. We hadden Noor verteld dat Moppie verkeerd gewandeld was en de weg niet terug vond. Tot we op een middag naar huis kwamen van school en de poes halverwege gewoon op ons zat te wachten. Iedereen heel blij natuurlijk.
Een paar weken geleden is ze zo nog een paar dagen achter gebleven, en vandaag is het weer van dat.
Ik denk wel dat ze ergens een tweede thuis heeft. Hier mag de kat niet mee naar binnen, maar sinds haar eerste verdwijning, doet ze niet liever dan proberen binnen te glippen. Ze ziet er ook mollig en gezond uit, dus volgens mij ligt die stiekemerd ergens bij een moemoeke lekker aan de stoof en krijgt ze daar betere brokjes dan bij ons.
Soit, zolang ze af en toe naar huis komt om de muizen te vangen, is dat voor mij geen probleem. (want daarvoor hebben we haar oorspronkelijk aangenomen)Groeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten