vrijdag 18 december 2009

Koeken bakken

Vandaag is het Kerstfeest in Noor haar klasje (en waarschijnlijk in duizenden andere klasjes). De juffen vroegen wie er graag iets klaarmaakte om de kinderen mee te verrassen. Wij dus ... Koeken bakken is namelijk een van onze specialiteiten (dixit meneer Octaaf van Samson).

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een hele leuke boek om koeken te bakken, met één basisrecept en wel dertig variaties. En omdat die koeken overal zo in smaak vallen, wil ik het recept heel graag met jullie delen.

Benodigdheden:
-200 gram bloem
-75 gram suiker
-1 ei
-een beetje zout
-100 gram boter (liefst harde boter)
Je mengt dit alles en vormt dan koekjes: ofwel rol je het deeg uit en steek je vormpjes, ofwel rol je een worst en snij je er stukken af. Soms bestrooien we de koeken met rozijnen of hagelslag, andere keer voegen we Nesquick toe aan het deeg, nog een andere keer maken we rondjes met een kuiltje in, dat we dan opvullen met confituur, ...
Dit alles ongeveer 12 minuten in de oven op 160° en klaar is Kees.

Ik ben eens benieuwd of de kleuters de koeken opgekregen hebben.




ps: Let niet op de rommel, als er bij ons gekookt wordt, is het soms net of er iets ontploft is in de keuken.

1 opmerking: