Doorgaan naar hoofdcontent

Afgewerkt!

Op de naaikast (eigenlijk de speelgoedkast van de meisjes, maar wegens plaatsgebrek worden mijn naaispullen bovenop geplaceerd) stond een grote tas waarin spullen gegooid werden die moesten hersteld worden, die nog niet af waren, ... Ondertussen lag er niet alleen een berg bovenop de tas, maar ook ernaast. Tijd om even grote kuis te houden dus!

Als eerste kwam een tas aan de beurt: Deze maakte ik vorig jaar in de naailes (een opwarmertje). Mijn schoonzus kreeg een eigen exemplaar en de mijne bleef halfweg liggen. Vandaag stak ik er een bodem in (een soort flexibel plastic, dat mee in de was kan), stak stoppers op een lint en naaide de voering aan de tas. Klaar is kees.

Dan volgden een bloesje dat nog moest afgewerkt worden aan de armsgaten, een jasje dat nog vol driegdraad stak en de blouse van de les. Deze drie stuks moeten nog voorzien worden van knoopsgaten en knopen, maar mijn goei naaimachien is ondertussen gemaakt, maar staat te blinken bij ons mama. (En waarom zou ik zitten prutsen met mijn Aldi-machien als dat andere volledig electronisch is.)
Daarnet heb ik me over een berg kleding gebogen waar gaten in waren, knoppen ontbraken, kortom: de berg op kast past weer perfect in de tas en wacht enkel nog op de supermachine voor knopsgaten.

Reacties

 1. amai, goed doorgewerkt! Ik heb dat zsazsarokje ook gemaakt, bleek nadien ook iets te groot te zijn. Heb er een neepke bij in gedaan en opgelost. olee!! anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou ik ook eens moeten, al die "halve" werkjes afmaken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, dat jasje is echt héél schoon! Is dat fleece langs de buitenkant?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, wat heb jij goed doorgewerkt! En dat jasje en kleedje zijn echt té schattig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naai jij achteraf de voering nog in een tas?
  Ik dacht dat dat (zoals bij de buttercup bag) samen moest vooraleer hem af te werken? Dat jasje is geweldig - welke stofjes/ patroon?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bommeke!

Het dessert, mijn favoriet deel van de hele menu. Een echte zoetebek ben ik. Aan een stuk chocola kan ik geen neen zeggen. Dat maakt ook dat ik gezegend ben met een aantal overtollige kilootjes. Omdat ik vrees dat ik het snoepen nooit ga kunnen laten, heb ik me er al lang bij neergelegd dat ik er nooit gestroomlijnd zal uitzien. Een toertje lopen is de perfecte manier om het zondigen af en toe door de vingers te zien. Onlangs bracht een collega de lekkerste taart ter wereld mee. Het recept werd hier al verschillende malen geprepareerd, en telkens met veel gejuich onthaald. Daarom wil ik het ook met jullie delen! Nodig: 500ml melk 60g maizena 250g boter 2 eieren 100g chocolade 2dozen madeira-koeken  (lange vingers gaat ook maar kruimelt harder) 250g suiker Start: Meng de melk en de maizena, laat het koken en zorg dat het afkoelt. Voeg boter, suiker en de eierdooiers samen en klop dit tot room. Klop de room en de afgekoelde maizena-pap tot pudding

Casa Lapino

Huisdieren, elk kind vraagt er wel eens naar. En soms kan mijn hart ook niet weerstaan aan een dosis schattigheid. Sinds het begin van de grote vakantie huppelen er vier knuffelkonijnen in onze tuin rond. Vraag me niet naar hun naam, kinderen en het kiezen van namen eindigt altijd in onzin, gewoon konijn dus. We zochten een plekje waar er zon en schaduw is, een plekje waar ze rustig kunnen schuilen en toch nog kunnen genieten van het buitenleven. En dat plekje is onder de enige boom die hier nog staat. Het tweedehandse kippenhok werd een konijnenhok en klaar. (of toch niet, ik vergat even de afsluiting, het poortje en de stapstenen rond het hok) Maak kennis met onze drie dames, één intussen-geen-mannetje meer en hun buitenverblijf. De diertjes zijn überschattig en handtam. Als je wil komen knuffelen, ben je steeds welkom!

Mabel en Babette, een perfect huwelijk!

Het bloggen staat hier op een laag pitje. Corona brengt hier wat rust in alle hobby's. Zo ook in het naaien. Ik geniet van de vrije momenten thuis, ik kan zelfs comfortabel om met mijn eigen getreuzel, nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Maar de nieuwe Fibremood gaf me terug een zetje. Ik twijfelde wat ik zou maken, er staat zoveel moois in de laatste editie. Omdat ik nog nooit eerder een broek met rits en gulp maakte, besloot ik deze kans te grijpen, ik daagde mezelf uit.  Stof werd gekozen, gewassen en ... bleef liggen. Het patroon werd meermaals bekeken, ik nam mijn maten, en twijfelde. Mijn gek lijf blijkt heupen te hebben in maat 40 en een taille in maat 44.  Echt he, ik ben geen appel, geen peer, maar een boulet! Iemand ooit al eens een broek gezien die naar boven toe breder wordt? Mijn hoofd snapt er nog steeds niks van.  Her en der werd er advies ingewonnen, maar de twijfel bleef. Dus werd het patroon aan de kant geschoven en maakte ik het me gemakkelijk. De broekplan